Kremalı Hindi (Lokum Gibi Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram hindi göğüs dilimli
- 1 kutu krema
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Garam masala baharatı (hazır baharat karışımı)
- Haşlanmış ıspanak (1 avuç kullandım)
- Tuz
Kremalı Hindi (Lokum Gibi Yumuşacık) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hindi etlerini marine ederek başlıyoruz. Benim hindim zaten dilimliydi, bütün göğüs ise kendiniz dilimleyebilirseniz. Hindilere zeytinyağı ve baharatları ekleyip karıştıralım. Baharat seçimi tamamen sizin keyfinize kalmış. Buzdolabına kaldırıp marine olması için bekletelim. Ben sabahtan hazırlayıp dolaba kaldırmıştım, size de bu şekilde yapmanızı tavsiye ederim.
- Pişireceğim zaman tavayı kızdırıp etlerin her iki yüzünü çevirerek hafifçe kızartalım, yani mühürleyelim. Mühürleme işlemi için tavanın kızgın olması önemli, aksi halde sulanır ve etin içindeki suyu gideceği için kuru ve lezzetsiz bir hal alır. Aşama aşama fotoları ekledim. Mühürlediğim etleri ben bu haliyle dolaba kaldırdım, çünkü aşağıda detaylı anlatacağım üzere yemeği ertesi gün pişirmem gerekiyordu. Siz bu aşamadan sonra julyen şeklinde doğrayıp tarife devam edebilirsiniz :)
- Tavaya az tereyağı alıp kestiğimiz hindileri ekleyelim. Tereyağ yerine yine zeytinyağı da kullanabilirsiniz. Benim pide içinden artan haşlanmış ve dondurulmuş bir avuç ıspanağım vardı, onu da hem değerlendirmek, hem de lezzet vermesi için ekledim. Taze kuzukulağı ıspanak varsa haşlamadan bir avuç ekleyebilirsiniz veya eklemeseniz de olur, dilerseniz julyen havuç veya kapya biber de eklenebilir, siz nasıl severseniz :)
- 2-3 dk hızlıca kavuralım, bu arada ara ara çevirelim, sulanmadan pişsinler, sonra kremayı ekleyip karıştıralım. Altını kısalım, 2-3 dk da kremasını çekmesi için bekletelim. Bu sırada tuzunu ayarlayalım. (ben biraz daha garam masala ekledim) Yemeğimiz hazır :)
- Yanında makarna veya pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.
- Ispanaklar doğaçlama oldu, istediğiniz farklı sebzeler de olabilir, yoksa sade olsun :)
Not;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder