Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram fırın makarna
- Haşlamak için su
- Tuz
Beşamel sos için :
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı dolu tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- Karabiber
- Tuz
İçi için:
- 1.5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Üzeri için :
- 1.5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi Yapılışı
- Dilediğiniz makarna çeşidini tuzlu suda haşlayalım.
- Makarna haşlanırken beşamel sosumuz için tencereye tereyağı ve sıvı yağı alıp eritelim.
- Unumuzu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Yavaş yavaş süt ilave edip topaklanmaması için bir yandan çırpalım.
- Sosumuz koyulaşıp fokurdayana kadar pişirelim.
- Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak ocağı kapatalım.
- Haşlayıp süzdüğümüz makarna ve beşamel sosla birlikte peyniri güzelce karıştıralım.
- Yuvarlak veya kare borcam tepsiye dökerek düzeltip kaşar peyniri rendesini serpelim.
- 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Kızaran makarnamızı fırından alıp ilk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder