17 Şubat 2021 Çarşamba

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi

 

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram fırın makarna
  • Haşlamak için su
  • Tuz

Beşamel sos için :

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı dolu tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • Karabiber
  • Tuz

İçi için:

  • 1.5 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Üzeri için :

  • 1.5 su bardağı kaşar peyniri rendesi

    Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi Yapılışı

  • Dilediğiniz makarna çeşidini tuzlu suda haşlayalım.
  • Makarna haşlanırken beşamel sosumuz için tencereye tereyağı ve sıvı yağı alıp eritelim.
  • Unumuzu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Yavaş yavaş süt ilave edip topaklanmaması için bir yandan çırpalım.
  • Sosumuz koyulaşıp fokurdayana kadar pişirelim.
  • Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak ocağı kapatalım.
  • Haşlayıp süzdüğümüz makarna ve beşamel sosla birlikte peyniri güzelce karıştıralım.
  • Yuvarlak veya kare borcam tepsiye dökerek düzeltip kaşar peyniri rendesini serpelim.
  • 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Kızaran makarnamızı fırından alıp ilk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.
  • Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder