Kırmızı Kadife Kalp Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 tepeleme çay kaşığı kırmızı gıda boyası
- Yarım çay bardağı su
- 2 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 100 gram labne peyniri
- 1 paket vanilya
Kaplamak için;
- 2 poşet kremşanti
- 1 su bardağı süt
- Kalan kek parçaları
Kırmızı Kadife Kalp Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurtaların beyaz ve sarısını ayırın. 1 su bardağı şekerin yarısını sarısına yarısını beyazına koyup çırpın.
- Su ile gıda boyasını karıştırıp yumurta sarısına ilave edin.
- Ardından nişasta, kabartma tozu ve unu elekten geçirerek ekleyip karıştırın.
- Şeker ile çırptığımız yumurta beyazını ekleyip karışıma yedirin.
- Kalıbınıza yağlı kağıt serip kenarlarını katı yağ ile yağlayın.
- Kek karışımını kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.
- Pişen keki soğuması için bir kenara alın. Kreması için bütün malzemeleri bir tencerede çırpın ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
- Pişen kremayı soğutup labneyi ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Soğuyan keki kalp şeklinde kesin.
- İkiye bölüp kremasını her yerine eşit gelecek şekilde sürün.
- Üst katını koyup üzerini kremşanti ile kapatın.
- Kalp şeklini kestikten sonra kalan kek parçalarının içini ufalayın ve pastanın üzerini kaplayın. İstediğiniz şekilde süsleyip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder