12 Şubat 2021 Cuma

Kırmızı Kadife Kalp Pasta Tarifi

 

Kırmızı Kadife Kalp Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 tepeleme çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 100 gram labne peyniri
  • 1 paket vanilya

Kaplamak için;

  • 2 poşet kremşanti
  • 1 su bardağı süt
  • Kalan kek parçaları

    Kırmızı Kadife Kalp Pasta Tarifi Yapılışı

  • Yumurtaların beyaz ve sarısını ayırın. 1 su bardağı şekerin yarısını sarısına yarısını beyazına koyup çırpın.
  • Su ile gıda boyasını karıştırıp yumurta sarısına ilave edin.
  • Ardından nişasta, kabartma tozu ve unu elekten geçirerek ekleyip karıştırın.
  • Şeker ile çırptığımız yumurta beyazını ekleyip karışıma yedirin.
  • Kalıbınıza yağlı kağıt serip kenarlarını katı yağ ile yağlayın.
  • Kek karışımını kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.
  • Pişen keki soğuması için bir kenara alın. Kreması için bütün malzemeleri bir tencerede çırpın ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
  • Pişen kremayı soğutup labneyi ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Soğuyan keki kalp şeklinde kesin.
  • İkiye bölüp kremasını her yerine eşit gelecek şekilde sürün.
  • Üst katını koyup üzerini kremşanti ile kapatın.
  • Kalp şeklini kestikten sonra kalan kek parçalarının içini ufalayın ve pastanın üzerini kaplayın. İstediğiniz şekilde süsleyip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder