Kırmızı Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet kırmızı pancar
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 4-5 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 5-6 adet kornişon turşu
- 1 kutu konserve mısır
- 1/4 (çeyrek) demet dereotu
- 1.5 lt su ( haşlamak için)
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
Kırmızı Pancar Salatası Tarifi Yapılışı
- Pancarlar yıkanır kabukları soyulur ve ikiye bölünüp haşlanmaya bırakılır.
- Haşlamaya suyuna 1 çay kaşığı tuz katılır.
- Yumuşayınca suyu süzülür küp küp doğranır.
- Fırın kabına yağlı kağıt serilir, pancarlar eklenir.
- Üzerine zeytinyağı sarımsak tuz ve kekik ilave edilip karıştırılır.
- Fırında alt üst ayarda 200 derecede 20-25 dk pişirilir. Böylece aroması daha iyi geçmiş olacak.
- Kornişon turşu minik küpler halinde doğranır.
- Dereotu ince kıyılır.
- Soğuyan pancarlar geniş bir kaseye alınır.
- Mısır turşu dereotu eklenir.
- Nar ekşisi ve limon suyu da ilave edilir.
- Güzelce karıştırıp servis edilir. Afiyet olsun 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder