12 Şubat 2021 Cuma

Kırmızı Pancar Salatası Tarifi

 

Kırmızı Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet kırmızı pancar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 4-5 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 1 kutu konserve mısır
  • 1/4 (çeyrek) demet dereotu
  • 1.5 lt su ( haşlamak için)

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu

    Kırmızı Pancar Salatası Tarifi Yapılışı

  • Pancarlar yıkanır kabukları soyulur ve ikiye bölünüp haşlanmaya bırakılır.
  • Haşlamaya suyuna 1 çay kaşığı tuz katılır.
  • Yumuşayınca suyu süzülür küp küp doğranır.
  • Fırın kabına yağlı kağıt serilir, pancarlar eklenir.
  • Üzerine zeytinyağı sarımsak tuz ve kekik ilave edilip karıştırılır.
  • Fırında alt üst ayarda 200 derecede 20-25 dk pişirilir. Böylece aroması daha iyi geçmiş olacak.
  • Kornişon turşu minik küpler halinde doğranır.
  • Dereotu ince kıyılır.
  • Soğuyan pancarlar geniş bir kaseye alınır.
  • Mısır turşu dereotu eklenir.
  • Nar ekşisi ve limon suyu da ilave edilir.
  • Güzelce karıştırıp servis edilir. Afiyet olsun 🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder