12 Şubat 2021 Cuma

Oklava Ve Merdane Kullanmadan El Açması Patatesli Börek Tarifi

 

Oklava Ve Merdane Kullanmadan El Açması Patatesli Börek Tarifi  İçin Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 1 su bardağı su (300ml)
  • 1 su bardağı süt ( 300ml)
  • Tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvıyağ (150ml)
  • 1 paket  kuru maya ( yarım paket yaşmaya da olabilir)

İçi için:

  • 3 -4 adet haşlanmış patates
  • Biraz sıvı yağı
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Reyhan

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • Çörek otu
  • Susam

    Oklava Ve Merdane Kullanmadan El Açması Patatesli Börek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yoğurma kabının içine ılık su , ılık süt , sıvıyağı , toz şeker ve mayayı alıp çırpalım .
  • Ardından unu ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım ele yapışmaması için 1 yemek kaşığı sıvıyağı ekleyip yoğurmaya devam edelim .
  • Yaklaşık 1 saat mayalandıralım.
  • Bu arada içini hazırlayalım patatesleri haşlayıp kabuklarını soyalım ve ezelim içine baharatlarını ekleyip karıştıralım.
  • Hamuru 3 eşit parçaya bölelim her parçayı elimizle açalım ve 2 parmak genişliğinde şeritlere keselim.
  • Her şeridin içine patatesli harçtan koyalım kapatıp rulo haline getirelim ve tepsiye yerleştirelim.
  • Bütün şeritler bitene kadar işleme devam edelim.
  • Üzerine yumurtayı sürelim ve elimizle hafif bastıralım.
  • Son olarak çörek otu ve susam serpelim .
  • Önceden ısıttığımız 200c fırında yaklaşık 40-45 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim . Afiyet olsun 🥰

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder