Oklava Ve Merdane Kullanmadan El Açması Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo un
- 1 su bardağı su (300ml)
- 1 su bardağı süt ( 300ml)
- Tuz
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvıyağ (150ml)
- 1 paket kuru maya ( yarım paket yaşmaya da olabilir)
İçi için:
- 3 -4 adet haşlanmış patates
- Biraz sıvı yağı
- Tuz
- Kırmızı biber
- Reyhan
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
- Çörek otu
- Susam
Oklava Ve Merdane Kullanmadan El Açması Patatesli Börek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yoğurma kabının içine ılık su , ılık süt , sıvıyağı , toz şeker ve mayayı alıp çırpalım .
- Ardından unu ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım ele yapışmaması için 1 yemek kaşığı sıvıyağı ekleyip yoğurmaya devam edelim .
- Yaklaşık 1 saat mayalandıralım.
- Bu arada içini hazırlayalım patatesleri haşlayıp kabuklarını soyalım ve ezelim içine baharatlarını ekleyip karıştıralım.
- Hamuru 3 eşit parçaya bölelim her parçayı elimizle açalım ve 2 parmak genişliğinde şeritlere keselim.
- Her şeridin içine patatesli harçtan koyalım kapatıp rulo haline getirelim ve tepsiye yerleştirelim.
- Bütün şeritler bitene kadar işleme devam edelim.
- Üzerine yumurtayı sürelim ve elimizle hafif bastıralım.
- Son olarak çörek otu ve susam serpelim .
- Önceden ısıttığımız 200c fırında yaklaşık 40-45 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim . Afiyet olsun 🥰
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder