Kürdan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane patlıcan
Köftesi için
- 300 gram kıyma
- 1 tane soğan
- 1 çay bardağı galeta unu
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tane yumurta
- Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 300 ml su
- 2 diş bütün sarımsak (borcama koyun)sosuna lezzet ve aroma verır
Üzerini süslemek için
- Domates
- Yeşil biber
Kürdan Kebabı Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları ince boydan boya kesin.
- Tuzlu limonlu suda bir saat bekletin.
- Suyunu süzün mutfak havlusu ile güzelce kurulayın.
- Köfte için bütün malzemeleri yoğurun ceviz büyüklüğünde parça alıp elinizde köfteleri şekillendirin.
- Tavaya sıvı yağ dokun yağı ısıtın kızgın yağda patlıcanları önlü arkalı kızartın.
- Sonra köfteleri kızartın.
- Her patlıcan dilimine bir köfte sarın.
- Domates ve biber kürdana geçirip sardığınız patlıcanlı köfteye batırın borcama dizin.
- İki diş sarımsak borcama koyun.
- Üzerlerine salçalı sosu hazırlayın.
- Su salça tuz ve karabiber i güzelce karıştırıp köfteli patlıcanların üzerine dökün.
- Borcamınızın üzerini kapatıp 220 derece fırında sosunuz kaynayana kadar pişirin sos kaynayınca üzerinden kağıdı alın üzeri açık 10 dakika daha180 derecede pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder