16 Şubat 2021 Salı

Kürdan Kebabı Tarifi

 

Kürdan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane patlıcan

Köftesi için

  • 300 gram kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1  çay kaşığı kimyon
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tane yumurta
  • Kızartmak için sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 300 ml su
  • 2  diş bütün sarımsak (borcama koyun)sosuna lezzet ve aroma verır

Üzerini süslemek için

  • Domates
  • Yeşil biber

    Kürdan Kebabı Tarifi Yapılışı 

  • Patlıcanları ince boydan boya kesin.
  • Tuzlu limonlu suda bir saat bekletin.
  • Suyunu süzün mutfak havlusu ile güzelce kurulayın.
  • Köfte için bütün malzemeleri yoğurun ceviz büyüklüğünde parça alıp elinizde köfteleri şekillendirin.
  • Tavaya sıvı yağ dokun yağı ısıtın kızgın yağda patlıcanları önlü arkalı kızartın.
  • Sonra köfteleri kızartın.
  • Her patlıcan dilimine bir köfte sarın.
  • Domates ve biber kürdana geçirip sardığınız patlıcanlı köfteye batırın borcama dizin.
  • İki diş sarımsak borcama koyun.
  • Üzerlerine salçalı sosu hazırlayın.
  • Su salça tuz ve karabiber i güzelce karıştırıp köfteli patlıcanların üzerine dökün.
  • Borcamınızın üzerini kapatıp 220 derece fırında sosunuz kaynayana kadar pişirin sos kaynayınca üzerinden kağıdı alın üzeri açık 10 dakika daha180 derecede pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder