16 Şubat 2021 Salı

Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi

 

Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet ince kesilmiş tavuk göğsü

Tavuk marinesi için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz karabiber pul biber

İç harcı için

  • 12 adet mantar
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • Tuz ,karabiber ,pul biber, kekik
  • Yeterince kasar peynir

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • 1 bardak ılık su

    Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle tavamızda soğan sarımsak ve biberleri soteliyoruz daha sonra mantarları ilave edip soteliyoruz
  • Baharatlarını da ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve kenara alıyoruz.
  • Tavuk göğsünün her tarafını sıvı yağ ve baharatları fırça yardımı ile sürüyoruz tavuğu tezgaha bi tabak içine koyuyoruz.
  • Üzerine sebzeli karışımdan koyup üzerine kasar peynir de ilave edip sarıyoruz kalan tavuklarda aynı şekilde yapıp kızgın yağda rengi dönene kadar kızartıp fırın kabına koyuyoruz ve sosunu hazırlıyoruz.
  • Tavaya tereyağını koyup unu ekleyip kavuruyoruz bir bardak suda salçayı karıştırıp tavaya döküyoruz.
  • Sürekli karıştırıyoruz kaynayıp göz göz olunca ocaktan alıp tavukların üzeri ne döküyoruz.
  • 190 derecede 25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder