19 Şubat 2021 Cuma

Kıyır Kıyır Cevizli Elma Kurabiyesi Tarifi

 

Kıyır Kıyır Cevizli Elma Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un

İç malzemeleri

  • 5 tane elma
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz

    Kıyır Kıyır Cevizli Elma Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle iç harcı için elmaları soyup rendeleyin.
  • Tencereye alıp üzerine şeker ve tarçını koyup elmalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Altını kapatıp içine ceviz ekleyip karıştıralım soğumaya bırakalım.
  • Yoğurma kabına tüm malzemeleri alıp azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
  • Üçüncü bardaktan sonra unu kontrolü dökelim.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir beze alalım önce rulo yapıp elle ezin ve oklava ile açıp inceltelim.
  • Bir bıçakla ince şeritler kesip ön tarafta kalan kısma elmalı harcı yerleştirelim.
  • Daha sonra sarıp bir parmak boyunda keselim.
  • Diğer şeklide bezemizi açalım sekiz parçaya bölelim elma harcından koyup saralım.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder