Kıyır Kıyır Cevizli Elma Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un
İç malzemeleri
- 5 tane elma
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Kıyır Kıyır Cevizli Elma Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç harcı için elmaları soyup rendeleyin.
- Tencereye alıp üzerine şeker ve tarçını koyup elmalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Altını kapatıp içine ceviz ekleyip karıştıralım soğumaya bırakalım.
- Yoğurma kabına tüm malzemeleri alıp azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
- Üçüncü bardaktan sonra unu kontrolü dökelim.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir beze alalım önce rulo yapıp elle ezin ve oklava ile açıp inceltelim.
- Bir bıçakla ince şeritler kesip ön tarafta kalan kısma elmalı harcı yerleştirelim.
- Daha sonra sarıp bir parmak boyunda keselim.
- Diğer şeklide bezemizi açalım sekiz parçaya bölelim elma harcından koyup saralım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder