Çıtır Çıtır Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı ılık su (Bardak ölçüsü 250 ml )
- 1 adet yaş maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kg un
Kızartmak için
- 1 lt sıvı yağ
Şerbeti için
- 4 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Çıtır Çıtır Lokma Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz. Su, şeker ve limonu uygun bir tencereye alıyoruz ocakta kaynadıktan sonra orta ateşte 15 dk kaynatıp soğuması için kenara alıyoruz.
- Hamurumuz için.Büyün malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz ele yapışan kek hamurundan biraz daha koyu kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Uygun bir tavaya yağımızı alıp ocakta kızdırıyoruz.
- Daha sonra ocağın altını orta dereceye alıyoruz.
- Hamuru elimize alıp sıkıyoruz tatlı kaşığını yağa bandırıp kaşıkla hamuru alıp kızgın yağda kızartıyoruz
- Kızaran hamurumuzu soğuk şerbete alıp 4-5 tur kevgirle çevirip servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine fıstık serpip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder