19 Şubat 2021 Cuma

Çıtır Çıtır Lokma Tatlısı Tarifi

 

Çıtır Çıtır Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı ılık su (Bardak ölçüsü 250 ml )
  • 1 adet yaş maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kg un

Kızartmak için

  • 1 lt sıvı yağ

Şerbeti için

  • 4 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Çıtır Çıtır Lokma Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz. Su, şeker ve limonu uygun bir tencereye alıyoruz ocakta kaynadıktan sonra orta ateşte 15 dk kaynatıp soğuması için kenara alıyoruz.
  • Hamurumuz için.Büyün malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz ele yapışan kek hamurundan biraz daha koyu kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Uygun bir tavaya yağımızı alıp ocakta kızdırıyoruz.
  • Daha sonra ocağın altını orta dereceye alıyoruz.
  • Hamuru elimize alıp sıkıyoruz tatlı kaşığını yağa bandırıp kaşıkla hamuru alıp kızgın yağda kızartıyoruz
  • Kızaran hamurumuzu soğuk şerbete alıp 4-5 tur kevgirle çevirip servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine fıstık serpip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder