Hakiki Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü (200 gr)
- 1 lt keçi sütü veya pastörize olmayan diğer sütler
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı pirinç unu
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı (50 gr) tereyağ
- 1 vanilya
Süsleme
- Tarçın ve fıstık
Hakiki Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğsümüzü tuzsuz bir şekilde kaynatıp didelim ve soğuk suyun içinde bekletelim suyunu 8-10 defa değiştirelim.
- Sütümüzü tencereye alalım biraz ılınsın pirinç unu ve nişastayı yarım su bardağı süt ile çözündürelim.
- Ilınan sütümüze ekleyelim ve sürekli karıştırarak pişirelim.
- Kıvamımız kalınlaştıktan sonra şekerimizi ilave edelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra tereyağımızı ilave edelim karıştıralım vanilya ekleyelim.
- Son olarak suyunu süzüp iyice sıktığımız tavuklarımızı ekleyip hızlı bir şekilde çırpalım.
- Altını kapatıp ılınması için bekletelim ılınan muhallebimizi 15 dk çırpalım.
- Ardından dikdörtgen borcama alalım ve buzdolabında 5-6 saat bekletelim.
- Soğuyan muhallebimizi 10 eşit parçaya bölelim. Ve içe doğru katlayıp üzerlerini süsleyelim. Aradığınız o eski lezzet.Afiyet şifa olsun🌺
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder