19 Şubat 2021 Cuma

Hakiki Tavuk Göğsü Tarifi

 

Hakiki Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü (200 gr)
  • 1 lt keçi sütü veya pastörize olmayan diğer sütler
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı (50 gr) tereyağ
  • 1 vanilya

Süsleme

  • Tarçın ve fıstık

    Hakiki Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsümüzü tuzsuz bir şekilde kaynatıp didelim ve soğuk suyun içinde bekletelim suyunu 8-10 defa değiştirelim.
  • Sütümüzü tencereye alalım biraz ılınsın pirinç unu ve nişastayı yarım su bardağı süt ile çözündürelim.
  • Ilınan sütümüze ekleyelim ve sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kıvamımız kalınlaştıktan sonra şekerimizi ilave edelim.
  • Kaynamaya başladıktan sonra tereyağımızı ilave edelim karıştıralım vanilya ekleyelim.
  • Son olarak suyunu süzüp iyice sıktığımız tavuklarımızı ekleyip hızlı bir şekilde çırpalım.
  • Altını kapatıp ılınması için bekletelim ılınan muhallebimizi 15 dk çırpalım.
  • Ardından dikdörtgen borcama alalım ve buzdolabında 5-6 saat bekletelim.
  • Soğuyan muhallebimizi 10 eşit parçaya bölelim. Ve içe doğru katlayıp üzerlerini süsleyelim. Aradığınız o eski lezzet.Afiyet şifa olsun🌺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder