18 Şubat 2021 Perşembe

Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tarifi

 

Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı (yumuşak)
  • 1 çay bardağı elma sirkesi
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (birinin beyazı üstü için ayrılır)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu (yada karbonat)
  • 8 su bardağı un (kontrollü)

Üstüne;

  • Yumurta beyazı
  • Kavrulmuş susam
  • Çörekotu

    Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  • Susamlar tavada rengi dönene kadar kavrulur (daha lezzetli ve görüntü olarak tam simit olur).
  • Un ve mahlep hariç tüm malzemeler karıştırılır. Un ve mahlep eklenip hamur yoğrulur.
  • Yumuşak ama ele yapışmayan kıvamda hamur elde edilir (bu kıvam için un kontrollü eklenir, gerekirse daha fazla da koyulabilir
  • Hamurdan küçük parçalar koparılır.
  • Önce çubuk şeklinde uzatılır ardından hamurların uçları birbirine yapıştırılır.
  • Elde edilen halkalar önce yumurta beyazına ardından susama bulanır.
  • Çörekotu koyulacak simitler yumurta sarısına yada pekmezli suya bandırılır.
  • Simitler ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Yaklaşık 15 dk pişirme süresi olabiliyor, fırına göre değişebilir. Çok erken çıkartılırsa içleri nemli kalacaktır.Afiyetle ❤️.
  • 🧐 bu ölçülerle 60-70 simit elde edilecektir. Daha az için yarım ölçek yapıyorum. Yumurtayı bir bütün yumurta kullanıp diğer malzemeleri yarı yarıya koyarak yarım ölçek yapıyorum. Yarım ölçü ile 35 simit elde edebiliyorsunuz.

    🧐 sirke içinin kıyır kıyır olmasını sağlıyor, kokusu olmuyor.

    🧐mahlep aroması ile o nefis kokuyu ve lezzeti veriyor.

    🧐 susam ve çörekotu karışık koyduklarımı yumurta beyazına bandırıyorum.

    🧐ebat olarak daha ince ve büyük yapabilirsiniz, biz daha küçük ve hafif tombik seviyoruz. Lezzeti ve iç dokusu aynı.

    🧐 bu tarif eşimin halasından, kandil simitleri meşhurdur. Birebir uyguladığım tarifidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder