Limon Aromalı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limon kabuğu+suyu
- 2.5 su bardağı un
Bulamak için;
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Limon Aromalı Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Margarin, tereyağ olmadan sıvı yağ ile kıyır kıyır çatlak kurabiye.
- Öncelikle limonun kabuğunu rendeleyip üzerine suyunu sıkıyoruz iki yemek kaşığı şeker ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra derin bir kaba yumurta kırıyoruz kokusu olmasın diye üzerine vanilya ekliyoruz çırpıyoruz .
- Sonra pudra şekerini ekliyoruz çırpıyoruz.
- Daha sonra yağını ekliyoruz ardından da limon karışımını ekliyoruz çırpıyoruz.
- Bir çay kaşığı da zerdeçal kullandım.
- Ardından unu ve kabartma tozunu ilâve ediyoruz yavaş yavaş ister spatula ile isterseniz elinizle yoğurma yapabilirsiniz.
- Harcımız ele yapışan bir hamur olacak yarım saat dolapta dinlendiriyoruz.
- Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp şekil verip pudra şekerine bulayıp tepsiye yerleştiriyoruz. 180°de kızarana kadar pişiriyoruz.
- Limon aroması fazla olsun derseniz iki limon kabuğu ve rendesi kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder