14 Şubat 2021 Pazar

Limon Soslu Pavlova Tarifi

 

Limon Soslu Pavlova Tarifi İçin Malzemeler

Limon sosu

  • 4 limonun suyu (Kabukları çok ince rendelenecek)
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 250 gram tereyağ

Pavlova / beze

  • 5 yumurta akı
  • 5 pudra şekeri çırpılır
  • (2 yumurtaya 2 çay bardağı pudra şekeri kullanılıyor)
  • Kaç tane pavlova yapmak istiyorsanız ona göre malzemeyi ayarlayabilirsiniz

Pavlova içi kreması (6 adet orta boy pavlova için)

  • Yarım paket krema
  • 1 su bardağından 1 parmak az pudra şekeri

    Limon Soslu Pavlova Tarifi Yapılışı 

  • Limon sosu.Bir tencereye yumurtalar kırılır ve çırpılır.
  • Ardından tereyağ hariç tüm malzemeler konup karıştırılır ve kısık ateşte pişirilir.
  • Göz göz olmaya başlayınca tereyağ eklenir ( benimki yaklaşık 15dk da oldu)
  • Tereyağ eklendikten sonra eriyene kadar karıştırılır ve ocağın altı kapatılır. Ateşten alır almaz kavanozlara konur. Bu şekilde 1 aya kadar saklayabilirsiniz.
  • Pavlova / beze tarifi,Yumurta akı ve pudra şekeri çırpılır.
  • İstenilen sekil verilir ve fırına atılır (2 yumurtaya 2 çay bardağı pudra şekeri kullanılıyor) benim tarifimden 6 tane çıktı.
  • Pavlova içi kreması için tarif,Yarım paket krema ve 1 su bardağından 1 parmak az b pudra şekeri iyice çırpılır.
  • Biraz akışkan bir kıvam olacak. 6 adet pavlova içindir. Siz istediğiniz miktara göre oranları ayarlayabilirsiniz:).
  • Pavlova yaparken önce pişirdiğim pavlovaların içine kremasını koydum sonra da limon sosunu ekleyip süsledim.Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder