Pastane Usulü Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- 2 yumurta (1’inin sarısı üzerine)
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3-3, 5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
Şerbeti için:
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 2-3 damla limon
Pastane Usulü Şekerpare Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz. Şeker ve su tencereye alınır tamamen eriyene kadar karıştırılır ve orta göz ocağa alınır.
- Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatılır sonra limon damlatılır, ocaktan alınır. Soğuması için serin bir yerde bekletilir.
- Yoğurma kabına tereyağ, irmik, pudraşekeri, sıvı yağ ve yumurta eklenir, karıştırılır.
- Ardından elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya eklenir yoğurulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır. Oval şekil verilerek tepsiye dizilir.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
- Çatal ile üzeri çizilir.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
- Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıkması için 2 dakika bekletilir ve soğuk şerbet hepsinin üzerine gezdirilir. Bir gün önceden yaparsanız çok daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder