14 Şubat 2021 Pazar

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi

 

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • 2 yumurta (1’inin sarısı üzerine)
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3, 5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2-3 damla limon

    Pastane Usulü Şekerpare Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz. Şeker ve su tencereye alınır tamamen eriyene kadar karıştırılır ve orta göz ocağa alınır.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatılır sonra limon damlatılır, ocaktan alınır. Soğuması için serin bir yerde bekletilir.
  • Yoğurma kabına tereyağ, irmik, pudraşekeri, sıvı yağ ve yumurta eklenir, karıştırılır.
  • Ardından elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya eklenir yoğurulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır. Oval şekil verilerek tepsiye dizilir.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
  • Çatal ile üzeri çizilir.
  • Önceden ısıtılmış 170° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıkması için 2 dakika bekletilir ve soğuk şerbet hepsinin üzerine gezdirilir. Bir gün önceden yaparsanız çok daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder