Lotuslu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
- 800ml süt (4 su bardağı)
- Yarım çay bardağı tozşeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 vanilya
- 1 kutu krema
- 1 paket lotus bisküvi
- 2 yemek kaşığı dolusu lotus kreması
Süslemek için ;
- Beyaz çikolata(erimiş)
Lotuslu Magnolia Tarifi Yapılışı
- Öncelikle krema hariç tüm malzemeler tencereye alınıp iyice çırpılır.
- Daha sonra ocağın altı açılır ve kaynatılır.
- Kaynadıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alınır ve kutu krema eklenip çırpılır.
- Lotus bisküviler rondodan un haline getirilir.
- Lotus kreması benmari usulü veya mikrodalgada ısıtılıp akışkan hale getirirler.
- Kaselere önce muhallebi ile başlanır arasına bisküvi son olarak yine muhallebi dökülür.
- Üzerine 2 şer kaşık erimiş lotus kreması ve arzuya göre benim gibi erimiş beyaz çikolata ve bisküvi ile süsleme yapılır.
- Soğumaya bırakılır ki ben ılık da çok seviyorum. Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder