2 Şubat 2021 Salı

Lotuslu Magnolia Tarifi

 

Lotuslu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için:

  • 800ml süt (4 su bardağı)
  • Yarım çay bardağı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı  un
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya
  • 1 kutu krema
  • 1 paket lotus bisküvi
  • 2 yemek kaşığı dolusu lotus kreması

Süslemek için ;

  • Beyaz çikolata(erimiş)

    Lotuslu Magnolia Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle krema hariç tüm malzemeler tencereye alınıp iyice çırpılır.
  • Daha sonra ocağın altı açılır ve kaynatılır.
  • Kaynadıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alınır ve kutu krema eklenip çırpılır.
  • Lotus bisküviler rondodan un haline getirilir.
  • Lotus kreması benmari usulü veya mikrodalgada ısıtılıp akışkan hale getirirler.
  • Kaselere önce muhallebi ile başlanır arasına bisküvi son olarak yine muhallebi dökülür.
  • Üzerine 2 şer kaşık erimiş lotus kreması ve arzuya göre benim gibi erimiş beyaz çikolata ve bisküvi ile süsleme yapılır.
  • Soğumaya bırakılır ki ben ılık da çok seviyorum. Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder