Çikolatalı Orman Meyveli Naked Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 6 yumurta
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 buçuk su bardağı şeker
- Yarım bardak nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı kakao
Kreması için;
- 2 paket sade kremsanti
- 1 paket orman meyveli krem santi
- 2 su bardağı süt
Süsleme ve arası için;
- Çilek
- Muz
- Damla çikolata
- Böğürtlen
- Frenk üzümü
- Yaban mersini
Çikolatalı Orman Meyveli Naked Pasta Tarifi Yapılışı
- Pandispanya için, önce yumurta, şeker, sıcak su iyice beyaz olana kadar çırpılır.
- Un, nişasta, kakao ve kabartma tozu bir tabağa elenir.
- Sonra çırptığımız yumurtaya yavaş yavaş eklenir ve eklenirken spatula ile altlı üstlü karıştırılır.
- Tabanına yağlı kağıt koyduğumuz 20 cm lik kelepçeli kaba pandispanya harcı dökülür.
- Önemli nokta kelepçeli kabımızı asla yağlamıyoruz.
- Yağlayınca pandispanya tutunup kabaramıyor.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 kadar pişirilir.
- Kreması için, kremşantiler koyu kıvamlı olması için 2 su bardağı süt ile çırpılır ve 10-15 soğumaya bırakılır.
- 1 adet orman meyveli kremşanti 2 adet klasik sade kremşanti külledim ki biraz pembelik olsun.
- Orman meyveli kremşanti yerine 3 adet sade kremşanti kullanıp içine çilek doğrayıp çırpabilirsiniz.
- 1 kez öyle denedim hem rengi hem tadı çok daha güzel oldu.
- Ben elimde olduğu için orman meyveli kremşantiyi denemek istedim 🌝.
- Kek 3 parçaya bölünür. Aralara damla çikolata, muz, çilek, böğürtlen, yaban mersini ve frenk üzümü koyulur.
- Çilekler dilimlenip en dışına dizilir ki taşar gibi bir görüntüsü olsun.
- Düzensiz bir görüntü elde etmek için kremşanti gelişigüzel bir şekilde aralara sürülür.
- En üstüne de kullanılan meyveler isteğe göre dizilir.
- Sonra da biraz pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun 😌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder