Mandalinalı Kırıntılı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 120 gram şeker
- 1 paket vanilya
- 120 ml süt
- 120 ml sıvı yağ
- 200 gram un
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için :
- 200 gram konserve mandalina
- İsteğe göre vişne yada frambuazda kullanılabilir
Üzerindeki kırıntılar için :
- 80 gram şeker
- 80 gram soğuk tuzsuz tereyağı
- 150 gram un
Mandalinalı Kırıntılı Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta, şeker ve vanilyayı bir kapta güzelce köpürene kadar çırpalım.
- Süt ve sıvı yağı ilave edip karıştıralım.
- Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
- Hazırladığımız karışımı 24 cm veya 26 cmlik kek kalıbımıza dökelim ve üstüne önceden süzdüğümüz madalinaları dizelim.
- Üzerine serpeceğimiz kırıntılar için ayrı bi kapta elimizle un şeker ve soğuk tereyağını kısaca karıştıralım.
- Elde ettiğimiz kırıntı hamurunu kek kalıbımızdaki meyveli karışımın üstüne serpelim.
- Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriyoruz.
- Fırından fırına fark olabildiği için pişme süresi fırınınıza göre değişecektir. İlk 20 dk fırının kapağını açmayınız.
- Kürdan yardımıyla kekinizin pişip pişmediğini kontrol ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder