14 Şubat 2021 Pazar

Mandalinalı Kırıntılı Kek Tarifi

 

Mandalinalı Kırıntılı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 120 gram şeker
  • 1 paket vanilya
  • 120 ml süt
  • 120 ml sıvı yağ
  • 200 gram un
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için :

  • 200 gram konserve mandalina
  • İsteğe göre vişne yada frambuazda kullanılabilir

Üzerindeki kırıntılar için :

  • 80 gram şeker
  • 80 gram soğuk tuzsuz tereyağı
  • 150 gram un

    Mandalinalı Kırıntılı Kek Tarifi Yapılışı 

  • Yumurta, şeker ve vanilyayı bir kapta güzelce köpürene kadar çırpalım.
  • Süt ve sıvı yağı ilave edip karıştıralım.
  • Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  • Hazırladığımız karışımı 24 cm veya 26 cmlik kek kalıbımıza dökelim ve üstüne önceden süzdüğümüz madalinaları dizelim.
  • Üzerine serpeceğimiz kırıntılar için ayrı bi kapta elimizle un şeker ve soğuk tereyağını kısaca karıştıralım.
  • Elde ettiğimiz kırıntı hamurunu kek kalıbımızdaki meyveli karışımın üstüne serpelim.
  • Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriyoruz.
  • Fırından fırına fark olabildiği için pişme süresi fırınınıza göre değişecektir. İlk 20 dk fırının kapağını açmayınız.
  • Kürdan yardımıyla kekinizin pişip pişmediğini kontrol ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder