14 Şubat 2021 Pazar

Kapalı Pizza Tarifi

 

Kapalı Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru:

  • Yarım paket yaş maya (25 gr)
  • 1,5 çay bardağı ılık su (2, 5 dl)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı kepek unu
  • 1 çay bardağı durum buğdayı unu

Hamurun üzerine:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı

İçine:

  • 500 gram tavuk kıyma
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 7-8 adet mantar
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım domates konserve
  • 200 gram mısır
  • 100 gram jalepenyos
  • 100 gram çekirdeksiz zeytin

    Kapalı Pizza Tarifi Yapılışı 

  • Maya su ile eritilir.
  • Yağ tuz ve şeker eklenir.
  • Hamur yoğurulur ve üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ konarak üzeri kapalı bir şekilde 1 saat dinlendirilir.
  • Diğer tarafta kıyma suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Yağ ve ince doğranmış soğan eklenir.Mantar eklenir.
  • Biraz kavrulduktan sonra baharatlar, tuz, domates, salça ve domates konservesi eklenerek 1-2 dakika daha pişirilir.
  • Mısır, jalepenyos ve zeytin eklenerek karıştırılarak kenara alınır ve biraz soğumaya bırakılır.
  • Fırının altı farlı en son dereceye açılarak tepsi içinde bırakılır.
  • Hazır olan hamur 4 eşit parçaya bölünür.
  • Her parça açılarak yarısına kıymalı harçtan konularak ay şeklinde kenarları kıstırılarak kapatılır ve tepsi kağıdına konur.
  • Aynı işlem diğer hamurlar ilede yapılır.
  • Havasının çıkabilmesi için pizzaların üzerine bir kaç küçük delikler açılır.
  • Kapalı pizzalar kağıdıyla beraber kızgın olan tepinin üzerine konularak fırının altı farlı 225 dereceye kısılır ve yaklaşık 7-10 dakika arası pişirilir.
  • Afiyet olsun.

    Hayırlı üç aylar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder