Kapalı Pizza Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru:
- Yarım paket yaş maya (25 gr)
- 1,5 çay bardağı ılık su (2, 5 dl)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı kepek unu
- 1 çay bardağı durum buğdayı unu
Hamurun üzerine:
- 1 yemek kaşığı sıvı yağı
İçine:
- 500 gram tavuk kıyma
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük kuru soğan
- 7-8 adet mantar
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım domates konserve
- 200 gram mısır
- 100 gram jalepenyos
- 100 gram çekirdeksiz zeytin
Kapalı Pizza Tarifi Yapılışı
- Maya su ile eritilir.
- Yağ tuz ve şeker eklenir.
- Hamur yoğurulur ve üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ konarak üzeri kapalı bir şekilde 1 saat dinlendirilir.
- Diğer tarafta kıyma suyunu çekene kadar kavrulur.
- Yağ ve ince doğranmış soğan eklenir.Mantar eklenir.
- Biraz kavrulduktan sonra baharatlar, tuz, domates, salça ve domates konservesi eklenerek 1-2 dakika daha pişirilir.
- Mısır, jalepenyos ve zeytin eklenerek karıştırılarak kenara alınır ve biraz soğumaya bırakılır.
- Fırının altı farlı en son dereceye açılarak tepsi içinde bırakılır.
- Hazır olan hamur 4 eşit parçaya bölünür.
- Her parça açılarak yarısına kıymalı harçtan konularak ay şeklinde kenarları kıstırılarak kapatılır ve tepsi kağıdına konur.
- Aynı işlem diğer hamurlar ilede yapılır.
- Havasının çıkabilmesi için pizzaların üzerine bir kaç küçük delikler açılır.
- Kapalı pizzalar kağıdıyla beraber kızgın olan tepinin üzerine konularak fırının altı farlı 225 dereceye kısılır ve yaklaşık 7-10 dakika arası pişirilir.
Afiyet olsun.
Hayırlı üç aylar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder