Mayalı Poğaça (Maden Suyu İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
- 3 çay kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 tane yaş maya ya da paket kuru maya
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
- Aldığı kadar un (yaklaşık 6,5 su bardağı)
İç Harcı İçin;
- Maydanoz
- Peynir
Üzeri için;
- Susam
- Çörek otu
- Ay çekirdeği
- Mavi haşhaş
Mayalı Poğaça (Maden Suyu İle) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak mayayı şeker ve ılık süt ile bir kapta eritelim. Üzerini streçleyerek 10 dakika kadar aktifleşmesi için bekletelim.
- Üzerine un hariç diğer malzemeleri koyalım. Unu da yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini streç film ile örtüp 1 saate yakın mayalandıralım.
- Mayalanan hamurumuzun üzerini açalım ve bir kaç kez daha yoğurarak havasını alalım.
- Hamurumuzu tezgah üzerine alalım ve toparlayalım. Ardından 12 eşit parçaya keserek her parçayı elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim.
- Bezelerimizi istediğimiz şekillerde açalım, içine maydanozlu çökelek ya da peynir koyup yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Bezelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu vs. . . ile süsleyelim.
- 15 dakika tekrar mayalanması için bekletelim.
- Poğaçalarımızı 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika alt üst pişirelim.
- Fırından çıkardıktan sonra tepsinin üzerine temiz bir bez serip dinlenmeye bırakalım.
- Hafif ılık iken servis edelim afiyetle inşallah.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder