Üç Renkli Kalıp Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Kırmızı kat ı̇çin:
- 1 su bardağı robota vurulmuş çilek
- 1 çay bardağı su
- 1.5 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşık nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Yeşil kat ı̇çin:
- 4 adet kivi
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
Beyaz kat ı̇çin:
- 3.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım şu bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Üç Renkli Kalıp Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk önce kırmızı katı hazırlayalım robota vurulmuş çileği, su, şeker ve nişastayı bir tencereye alıp el çırpınışı ile çırpalım.
- Ocağın altını açıp devamlı karıştırarak pişirelim.
- Fokurdamaya başlayınca tereyağını koyup iyice karıştıralım 1-2 dk sonra altını kapatalım.
- Islatmış olduğumuz kalıbın içine döküp üzerini düzleyelim kırmızı kat soğuduğu zaman yeşil kata geçelim.
- Yeşil kat ı̇çin kivilerin kabuklarını soyup robottan geçirelim.
- Bir tencereye alıp üzerine su, şeker ve nişastayı koyup el çırpısı ile çırpalım ocağı açıp fokurdayınca altını kapatalım.
- Kırmızı katın üzerine eşit şekilde yayalım, yeşil kat ılınınca beyaz katı yapalım.
- Beyaz kat ı̇çin bütün malzemeleri bir tencereye alıp iyice el çırpınışı ile çırpalım ocağı açıp devamlı karıştırarak pişirelim.
- Fokurdayınca 1-2 dk sonra altını kapatıp yeşil katın üzerine yayalım.
- Dolaba koyalım.
- 3-4 saat dolapta dinlensin servise hazır.
- Servis tabağına ters çevirelim birkaç dk bekleyip çıkacaktır kalıptan yada bıçak ucu ile hafif kenarlardan havasını alıp dikkatlice servis tabağı ile ters çevirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder