1 Şubat 2021 Pazartesi

Üç Renkli Kalıp Tatlısı Tarifi

 

Üç Renkli Kalıp Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kırmızı kat ı̇çin:

  • 1 su bardağı robota vurulmuş çilek
  • 1 çay bardağı su
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşık nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Yeşil kat ı̇çin:

  • 4 adet kivi
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta

Beyaz kat ı̇çin:

  • 3.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım şu bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

    Üç Renkli Kalıp Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk önce kırmızı katı hazırlayalım robota vurulmuş çileği, su, şeker ve nişastayı bir tencereye alıp el çırpınışı ile çırpalım.
  • Ocağın altını açıp devamlı karıştırarak pişirelim.
  • Fokurdamaya başlayınca tereyağını koyup iyice karıştıralım 1-2 dk sonra altını kapatalım.
  • Islatmış olduğumuz kalıbın içine döküp üzerini düzleyelim kırmızı kat soğuduğu zaman yeşil kata geçelim.
  • Yeşil kat ı̇çin kivilerin kabuklarını soyup robottan geçirelim.
  • Bir tencereye alıp üzerine su, şeker ve nişastayı koyup el çırpısı ile çırpalım ocağı açıp fokurdayınca altını kapatalım.
  • Kırmızı katın üzerine eşit şekilde yayalım, yeşil kat ılınınca beyaz katı yapalım.
  • Beyaz kat ı̇çin bütün malzemeleri bir tencereye alıp iyice el çırpınışı ile çırpalım ocağı açıp devamlı karıştırarak pişirelim.
  • Fokurdayınca 1-2 dk sonra altını kapatıp yeşil katın üzerine yayalım.
  • Dolaba koyalım.
  • 3-4 saat dolapta dinlensin servise hazır.
  • Servis tabağına ters çevirelim birkaç dk bekleyip çıkacaktır kalıptan yada bıçak ucu ile hafif kenarlardan havasını alıp dikkatlice servis tabağı ile ters çevirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder