1 Şubat 2021 Pazartesi

Mayalı Poğaça (Maden Suyu İle)Tarifi

 

Mayalı Poğaça (Maden Suyu İle)Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tane yaş maya ya da paket kuru maya
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 6,5 su bardağı)

İç Harcı İçin;

  • Maydanoz
  • Peynir

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörek otu
  • Ay çekirdeği
  • Mavi haşhaş

    Mayalı Poğaça (Maden Suyu İle) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak mayayı şeker ve ılık süt ile bir kapta eritelim. Üzerini streçleyerek 10 dakika kadar aktifleşmesi için bekletelim.
  • Üzerine un hariç diğer malzemeleri koyalım. Unu da yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini streç film ile örtüp 1 saate yakın mayalandıralım.
  • Mayalanan hamurumuzun üzerini açalım ve bir kaç kez daha yoğurarak havasını alalım.
  • Hamurumuzu tezgah üzerine alalım ve toparlayalım. Ardından 12 eşit parçaya keserek her parçayı elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim.
  • Bezelerimizi istediğimiz şekillerde açalım, içine maydanozlu çökelek ya da peynir koyup yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Bezelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu vs. . . ile süsleyelim.
  • 15 dakika tekrar mayalanması için bekletelim.
  • Poğaçalarımızı 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika alt üst pişirelim.
  • Fırından çıkardıktan sonra tepsinin üzerine temiz bir bez serip dinlenmeye bırakalım.
  • Hafif ılık iken servis edelim afiyetle inşallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder