Midye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr ayıklanmış midye
- 25 gr margarin
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı süt kreması
- 3-4 dal maydanoz
- 6 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- Tuz
- Karabiber
Midye Çorbası Nasıl Yapılır?
- Suyu tencereye doldurup kaynatın. Midyeleri yıkayıp süzün ve kaynamakta olan suya ilave edin. Margarini oda ısısında yumuşatın. Maydanozu temizleyip kıyın.
- Un, margarin ve süt kremasını ayrı bir kapta iyice çırpıp bulamaç haline getirin.
- Tencereye unlu karışımı ekleyip tuz ve karabiber serpin. 25 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder