14 Şubat 2021 Pazar

Mini Köstebek Pasta Tarifi

 

Mini Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

İçine;

  • 2 paket krem şanti
  • 1.5 su bardağı soğuk süt
  • 2-3 adet muz

    Mini Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle krem şantiyi soğuk süt ile iyice çırpalım ve donması için buzdolabının kaldıralım.
  • Keki için yumurta ve toz şekeri rengi açılıncaya kadar mikserle 5 dakika kadar çırpın.
  • Üzerine 1 su bardağı sütü, 1 çay bardağı sıvı yağı ve kakaoyu ekleyip biraz daha çırpın.
  • Kabartma tozu ve unu da ilave edip karıştırın.
  • Margarinle iyice yağladığınız dikdörtgen tepsiye kek hamurunu dökün. 180 derece fırında keki pişirin.
  • Kek ılıyınca su bardağı ile kesin ve yuvarlak parçalar çıkarın.
  • Kalan kek parçalarını soğuyunca robottan geçirip un haline getirin.
  • Donmuş olan krem şantiyi bir buzdolabı poşetine koyup daire şeklindeki parçaların üzerine az bir miktar sıkın.
  • Üzerine 2-3 dilim muz koyun ve tekrar kremadan sıkın.
  • Ufaladığınız kek kırıntılarına krema sürdüğünüz keki alalım ve her tarafına elinizle kırıntılardan yapışmasını sağlayın.
  • Tepsiye koyduğunuz köstebek pastaları buzdolabında 2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder