Havuç Dilimi Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı süt
- Yarım yemek kaşığı sirke
- Bir tutam tuz
- Aldığı kadar un
- 200 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Antep fıstığı
Açmak için;
- Yarım paket kabartma tozu
- Mısır nişastası
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- 2 damla limon suyu
Havuç Dilimi Baklava Tarifi Yapılışı
- Hamuru için yumurta, yoğurt, sıvı yağ, süt, tuz ve sirkeyi koyup karıştırıyoruz ve unu azar azar ekleyip yoğurup dinlendirmeye bırakıyoruz.
- Şekeri ve suyu tencereye koyuyoruz olmasına iki dakika önce limon suyunu koyup bir taşım da kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Tereyağını ve sıvı yağını tavaya koyup eritiyoruz.
- Nişastayı bir kaba koyup kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz.
- Dinlenen hamuru dört eşit parçaya bölüyoruz.
- Her birini on iki olacak şekilde bölüyoruz.
- İlk on iki parçanın her birini çay tabağı büyüklüğünde aralarına nişasta serperek açıyoruz sonra üst üste koyup borcam büyüklüğünde açıyoruz.
- İkinci parçayıda aynı şekilde yapıp borcama koyuyoruz ve antep fıstıklarını döküyoruz.
- Diğer kalan parçalarıda aynı şekilde yapıyoruz.
- Havuç dilimi olacak şekilde kesiyoruz.
- Soğuyan yağımızı her tarafına gelecek şekilde döküyoruz.
- 175°c de önceden ısıttığımız fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Tatlıda şerbette ılık olduğu zaman şerbetini baklavamıza döküyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder