14 Şubat 2021 Pazar

Havuç Dilimi Baklava Tarifi

 

Havuç Dilimi Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı süt
  • Yarım yemek kaşığı sirke
  • Bir tutam tuz
  • Aldığı kadar un
  • 200 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Antep fıstığı

Açmak için;

  • Yarım paket kabartma tozu
  • Mısır nişastası

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu

    Havuç Dilimi Baklava Tarifi Yapılışı 

  • Hamuru için yumurta, yoğurt, sıvı yağ, süt, tuz ve sirkeyi koyup karıştırıyoruz ve unu azar azar ekleyip yoğurup dinlendirmeye bırakıyoruz.
  • Şekeri ve suyu tencereye koyuyoruz olmasına iki dakika önce limon suyunu koyup bir taşım da kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
  • Tereyağını ve sıvı yağını tavaya koyup eritiyoruz.
  • Nişastayı bir kaba koyup kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz.
  • Dinlenen hamuru dört eşit parçaya bölüyoruz.
  • Her birini on iki olacak şekilde bölüyoruz.
  • İlk on iki parçanın her birini çay tabağı büyüklüğünde aralarına nişasta serperek açıyoruz sonra üst üste koyup borcam büyüklüğünde açıyoruz.
  • İkinci parçayıda aynı şekilde yapıp borcama koyuyoruz ve antep fıstıklarını döküyoruz.
  • Diğer kalan parçalarıda aynı şekilde yapıyoruz.
  • Havuç dilimi olacak şekilde kesiyoruz.
  • Soğuyan yağımızı her tarafına gelecek şekilde döküyoruz.
  • 175°c de önceden ısıttığımız fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Tatlıda şerbette ılık olduğu zaman şerbetini baklavamıza döküyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder