Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg petit beaure bisküvi
- 1 litre süt
- 2 yumurta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 250 gram tereyağı
Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk olarak bisküvilerin hepsini kırıp hazırlıyoruz.
- Elinizde kırmayı özen gösterin toz olması hoş olmuyor .
- Daha sonra 250 gram tereyağını eritiyoruz .
- Bir karıştırma kabında yumurta, şeker, kakaoyu çıktıktan sonra yavaş yavaş süt ilave ederek arada erittiğimiz yağı da içine döküp karıştırıp malzemenin tamamını ocağa alıp kaynatıyoruz.
- Altını kısıp bir 5 dakikada daha kaynamasına izin verdikten sonra hazır olan kremayı kırdığımız bisküvilerin üzerine döküp karıştırıyoruz.
- Önceden yaklaşık 75 cm uzunluğunda kesip hazırladığımız 2 adet büyük streçin içerisine ikiye bölerek koyduğumuz karışıma streç film yardımı ile şekil veriyoruz.Üçgen güzel oluyor.
- Daha sonra buzlukta en az 6 saat dinlendirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun. 😍
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder