11 Şubat 2021 Perşembe

Muzlu Çörek Tarifi

 

Muzlu Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 -3 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)

İç harcı için;

  • 2 adet muz
  • 250 gram labne peynir
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

    Muzlu Çörek Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
  • Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • İç harcı için, malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz ezerek karıştırıyoruz.
  • Hamuru cevizden büyük parçalar alarak merdane yardımıyla açıyoruz içine harcını ilave ediyoruz.
  • Kapatıp muz şeklinde hafif eğimli şekilde tepsiye yerleştiriyoruz.
  • 170 derece fırında 15-20 dk pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  • Çıkınca üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder