Muzlu Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak az sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Krema için;
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağına yakın şeker
- 3 yemek kaşığı nisasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz kremşanti
Arası için;
- Muz
Muzlu Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı
- Çırpma kabına yumurta ve şeker ve vanilya konulup köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Daha sonra sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edelim.
- Unu, kakaoyu ve kabartma tozunu da ekleyip çok kısa çırpalım yağlı borcama keki döküp 180 derecelik fırında pişirelim.
- Bu sırada kremasını pişirelim. sütü, şekeri, unu, yumurta sarisini ve nişastayı tencereye koyup kaynayana kadar pişirelim.
- Pişen kremaya biraz soğuyunca toz kremşantiyi ve vanilyayı da ekleyip hızlıca çırpalım.
- Keki hazırlayana kadar buzdolabında bekletelim.
- Pişen ve biraz soğuyan keki bardağın ağız kısmıyla kesip yuvarlaklar oluşturalım, bu işlemi yaptıktan sonra kalan kekleri elimizle ufalayalım.
- Yuvarlak dilimlerin üzerine muz koyalım ve kremadan sıkalım ufaladığımız kekleri de üzerine bulayalım ve 1-2 saat buzdolabında bekleyip servis edelim.
Hafif ve güzel bir tatlı yapacaklara şimdiden afiyet olsun🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder