28 Şubat 2021 Pazar

Muzlu Köstebek Pasta Tarifi

 

Muzlu Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak az sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

Krema için;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağına yakın şeker
  • 3 yemek kaşığı nisasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz kremşanti

Arası için;

  • Muz

    Muzlu Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı

  • Çırpma kabına yumurta ve şeker ve vanilya konulup köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Daha sonra sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edelim.
  • Unu, kakaoyu ve kabartma tozunu da ekleyip çok kısa çırpalım yağlı borcama keki döküp 180 derecelik fırında pişirelim.
  • Bu sırada kremasını pişirelim.   sütü, şekeri, unu, yumurta sarisini ve nişastayı tencereye koyup kaynayana kadar pişirelim.
  • Pişen kremaya biraz soğuyunca toz kremşantiyi ve vanilyayı da ekleyip hızlıca çırpalım.
  • Keki hazırlayana kadar buzdolabında bekletelim.
  • Pişen ve biraz soğuyan keki bardağın ağız kısmıyla kesip yuvarlaklar oluşturalım, bu işlemi yaptıktan sonra kalan kekleri elimizle ufalayalım.
  • Yuvarlak dilimlerin üzerine muz koyalım ve kremadan sıkalım ufaladığımız kekleri de üzerine bulayalım ve 1-2 saat buzdolabında bekleyip servis edelim.
  • Hafif ve güzel bir tatlı yapacaklara şimdiden afiyet olsun🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder