14 Şubat 2021 Pazar

Muzlu Rulo Pasta Tarifi

 

Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin

Arası için;

  • 2 adet muz
  • Damla çikolata

Üzerine sürmek için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağından biraz az süt

    Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı 

  • Pandispanyası için çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup beyazlaşana kadar çırpalım ardından diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Çırptığımız harcı yağlı kağıt olan tepsiye güzelce yayalım 180 derecede 10 dakika kadar pişirelim kürdan batırıp kontrol edebilirsiniz.
  • Kreması için vanilya ve tereyağı hariç diğer malzemeleri tencereye koyalım ocakta kaynayana kadar karıştıralım kaynayınca vanilya ve tereyağını ekleyip soğumaya bırakalım.
  • Fırından aldığımız pandispanyamızı sıcağı gidince dikkatli bir şekilde yağlı kağıttan soyalım.
  • Pandispanyanın üzerine kremayı iyice sürelim.
  • Üzerine 2 adet muzu koyalım damla çikolata serpelim katlamaya başlayalım.
  • Katladığımız pastamızı uygun bir tabağa alalım.
  • Üzeri için kremşanti ve bir bardak sütü mikserle çırpalım hazır olan kremşantiyi rulo pastanın her yerine spatula yardımıyla sürelim.
  • Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder