Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanyası için;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
Arası için;
- 2 adet muz
- Damla çikolata
Üzerine sürmek için;
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağından biraz az süt
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
- Pandispanyası için çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup beyazlaşana kadar çırpalım ardından diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Çırptığımız harcı yağlı kağıt olan tepsiye güzelce yayalım 180 derecede 10 dakika kadar pişirelim kürdan batırıp kontrol edebilirsiniz.
- Kreması için vanilya ve tereyağı hariç diğer malzemeleri tencereye koyalım ocakta kaynayana kadar karıştıralım kaynayınca vanilya ve tereyağını ekleyip soğumaya bırakalım.
- Fırından aldığımız pandispanyamızı sıcağı gidince dikkatli bir şekilde yağlı kağıttan soyalım.
- Pandispanyanın üzerine kremayı iyice sürelim.
- Üzerine 2 adet muzu koyalım damla çikolata serpelim katlamaya başlayalım.
- Katladığımız pastamızı uygun bir tabağa alalım.
- Üzeri için kremşanti ve bir bardak sütü mikserle çırpalım hazır olan kremşantiyi rulo pastanın her yerine spatula yardımıyla sürelim.
- Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder