Nohutlu Topalak (Bulgur Köfte) Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için malzemeler;
- 1 su bardağı ince bulgur (200 gr)
- 160 gram un
- 2 yemek kaşığı irmik
- 300 ml kaynamış su ( bir buçuk su bardağı)
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
Bulamak için ;
- 2 yemek kaşığı un
Çorbası için malzemeler;
- 2 tane yemeklik doğranmış soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası (isterseniz)
- 2 litre kaynamış su
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- 300 gram haşlanmış nohut (konservede olur)
Nohutlu Topalak (Bulgur Köfte) Tarifi Yapılışı
- İnce bulguru derin bir kaba alıp üzerine kaynamış suyu ilave edip üzeri kapalı 10 dk demlenmeye bırakın.
- Yumurtayı, salçayı, irmiği, unu ve baharatları ilave edip yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
- Bir tepsiye 2 kaşık unu koyun.
- Hamurlardan küçük parçalar koparıp fındık büyüklüğünde küçük toplar yuvarlayıp tepsiye koyup una bulayın yapışmasın diye.
- Uygun bir tencerede soğanı ,sıvıyağ ile kavurun.
- Salçayı ve baharatları ilave edin biraz daha kavurup 2 litre suyu ekleyip bir taşım kaynatın.
- Kaynayan çorbanın içine yavaş yavaş bulgur köftelere ekleyin ve 15 dk pişirin.
- Önceden haşlanmış olan nohutu ekleyin ve 10 dk daha kısık ateşde pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder