11 Şubat 2021 Perşembe

Nohutlu Topalak (Bulgur Köfte) Tarifi

 

Nohutlu Topalak (Bulgur Köfte) Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için malzemeler;

  • 1 su bardağı ince bulgur (200 gr)
  • 160 gram un
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 300 ml kaynamış su ( bir buçuk su bardağı)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz

Bulamak için ;

  • 2 yemek kaşığı un

Çorbası için malzemeler;

  • 2 tane yemeklik doğranmış soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası (isterseniz)
  • 2 litre kaynamış su
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • 300 gram haşlanmış nohut (konservede olur)

    Nohutlu Topalak (Bulgur Köfte) Tarifi Yapılışı

  • İnce bulguru derin bir kaba alıp üzerine kaynamış suyu ilave edip üzeri kapalı 10 dk demlenmeye bırakın.
  • Yumurtayı, salçayı, irmiği, unu ve baharatları ilave edip yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
  • Bir tepsiye 2 kaşık unu koyun.
  • Hamurlardan küçük parçalar koparıp fındık büyüklüğünde küçük toplar yuvarlayıp tepsiye koyup una bulayın yapışmasın diye.
  • Uygun bir tencerede soğanı ,sıvıyağ ile kavurun.
  • Salçayı ve baharatları ilave edin biraz daha kavurup 2 litre suyu ekleyip bir taşım kaynatın.
  • Kaynayan çorbanın içine yavaş yavaş bulgur köftelere ekleyin ve 15 dk pişirin.
  • Önceden haşlanmış olan nohutu ekleyin ve 10 dk daha kısık ateşde pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder