11 Şubat 2021 Perşembe

Çilekli Kup Tarifi

 

Çilekli Kup Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 4 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 adet muz
  • 1 paket burçak bisküvi

Çilekli sos için:

  • 15-20 çilek
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası

    Çilekli Kup Tarifi Yapılışı

  • Süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı ara vermeden sürekli karıştırın.
  • Göz göz olana dek pişirin.
  • Tereyağı ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi kuplara paylaştırın.
  • Aralarına çekilmiş bisküvi ve muz koyun.
  • Çilekli sos için:Çiçekleri yıkayın. Şeker ekleyin. Blendırdan geçirin.
  • Nişasta ekleyip koyulaşıncaya dek pişirin.
  • Muhallebinin üzerine paylaştırın.
  • Buzdolabında en az 3 saat dinlendirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder