20 Şubat 2021 Cumartesi

Orjinalinden Daha Güzel Kfc Çıtır Tavuk Tarifi

 

Orjinalinden Daha Güzel Kfc Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram tavuk göğsü eti
  • 2 çay bardağı süt  Çay bardağı ölçüm 125 ml
  • 4 çay bardağına yakın un (Miktar herkeste değişebilir)
  • 2 adet orta boy yumurta
  • 1 cam şişe soda
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı köri
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket şekersiz, sade mısır gevreği

    Orjinalinden Daha Güzel Kfc Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Bütün olan kalın haldeki, tavuk göğsümüzün kalın kısımlarından ortadan ikiye keserek ayırıp, orta incelikte etler elde etmiş olalım.
  • Sonrasında boyundan ellemeyip, eninden dilimlere kesiyor.
  • Jülyen şekilde, ince uzun parçalar elde ediyoruz.
  • Derin bir kap içine; süt, yumurta ve unu ekleyip tel çırpıcı ile iyice karıştırıyoruz.
  • Sonra sodayı ekliyor, baharatların tümünü de katıp karıştırıyoruz.
  • Hamur, çok akışkan, yada çok koyu kıvamda olmamalı etlerin üzerinden akmadan duracak şekilde olması yeterlidir.
  • Etleri sosun içine aktarıp kaşıkla karıştırıyor.
  • Üzerini örtüp 2 saat mutlaka buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Bu marinasyon, etlerimizin pamuk gibi pişmesini sağlayacak.
  • Süre sonunda, 1 kutu mısır gevreğini geniş bir kap içine alıp, elde küçük parçalara ufalıyoruz (un haline getirmeden ufaltarak kırıyoruz) bir çukur tabak içerisine.
  • Mısır gevreğinden biraz koyup gerisini bekletiyoruz. Bittikçe tabağa yenisini ekliyoruzki ıslanıp hamurlaşma olmasın mısır gevreklerinde.
  • Sonra bir çatal batırarak etleri sırası ile teker teker sos içinden fazlalığını biraz akıtarak çıkarıyor, mısır gevreği içine bırakıyoruz.
  • Her yerine iyice gevreğe bulayıp içinden çıkarıp bir büyük tepsi yada tahta üzerine etlerin hepsini biriktirerek bitiriyoruz.
  • Ardına derin geniş bir tavaya bolca sıvı yağ ekleyip iyice kızdırıyoruz.
  • En yüksek ateşten azca kısığa getirip harlı ateşte (benim ocağım en yüksek dokuzda yanıyor, ben ayarı 7 de kızarttım)
  • Arkalı önlü güzelce kızartıyoruz sonra sıcak sıcak servis edebiliriz. Artan olursa, onlarıda ertesi gün mikro dalga fırında ısıtıp tüketebilirsiniz😉.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder