Orman Meyveli Mor Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- 2 su bardağı un
Ssosu için;
- 3,5 su bardağı süt
- 1 paket sıvı krema
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için ;
- 1 su bardağı sıvı şanti
- Toz mor kek tozu
- Çilek, draje fıstık çikolata, toz yeşil fıstık
Orman Meyveli Mor Trileçe Tarifi Yapılışı
- 2 ayrı karıştırma kabı alıyoruz. Birine yumurtanın akını ve bir çimdik tuz ekleyip köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Diğer karıştırma kabına yumurta sarısını, şekeri ekleyip çırpıyoruz.
- Ardından ılık suyu ekleyip çırpıyoruz. Unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpıyoruz.
- Çırptığımız yumurta akını diğer karışıma yavaş yavaş ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serili dikdörtgen borcama döküp yayıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
- Pişen kekimizi soğumaya bırakıyoruz.
- Sosu için tencereye süt, krema ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
- Orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp karıştırarak 5 dakika bekletiyoruz.
- Soğumuş kekimizi yağlı kağıttan ayırıp borcama tekrar alıp üzerine sosu her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
- Sosu öyle güzel çekiyor ki birazda ebattı büyüyor.
- Sıvı şantiyi önce düşük devirde sonra yüksek devirde çırpıyoruz.
- Sosunu çeken kekimizin üzerine her yerini kapatacak şekilde yayıp spatula ile düzeltiyoruz.
- Üzerine mor kek tozunu her yerine gelecek şekilde eliyoruz.
- Bıçakla dilimliyoruz. Her dilimlediğimizde temiz peçeteyle silersek hiç bulaşmaz.
- Çilek, draje fıstık çikolata ve draje fıstık çikolata ve toz yeşil fıstıkla süsleyip buzdolabından birkaç saat dinlendikten sonra servise hazırlıyoruz.
Şimdiden deneyenlere afiyet şifa olsun inşallah 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder