Orman Meyveli Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 1 buçuk su bardağı un
- Yarım çay bardağı ılık su
Sütlü şerbeti için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket krema
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 1 paket sade kremşanti (yarım su bardağından biraz fazla sütle çırpıyoruz)
- 2 paket orman meyveli sos
Orman Meyveli Trileçe Tarifi Yapılışı
- Öncelikle paketin üzerindeki tarife göre orman meyveli sosumuzu hazırlıyoruz.
- Ben pakette yazan miktardan biraz daha az su ekliyorum ve ekşi olması için biraz limon sıkıyorum.
- Sosumuzu hazırladıktan sonra ara ara karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
- Kekimiz için yumurtaları sarı ve beyazlarına ayırıyoruz.
- Beyazları tuz ile iyice köpürene kadar ( ters çevirdiğimizde kaptan düşmeyecek şekilde) çırpıyoruz.
- Diğer kapta yumurta sarılarını şeker ve vanilya ile krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpıyoruz.
- Karışıma elenmiş un, su ve kabartma tozunu ekleyerek yalnızca karışana kadar çırpıyoruz.
- Bu aşamadan sonra mikseri kaldırıyoruz.
- Unlu karışıma yumurta aklarını ekleyip bir spatula yardımıyla söndürmeden alttan üste doğru karıştırıyoruz.
- Yağlanıp unlanmış dikdörtgen borcuma yayıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
- Pişirme süresi fırından fırına değişiklik göstereceği için kontrollü pişirmelisiniz.
- Kekimiz piştikten sonra fırının kapağını aralayıp ilk sıcaklığını atmasını sağlıyoruz.
- Sütlü şerbeti için malzemelerimizi karıştırıp ocağa alıp kaynatmadan yalnızca ılınmasını sağlıyoruz.
- Ilınan karışımı ilk sıcaklığını atmış kekimize üzerini çatalla delerek döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Kekimiz soğurken kremşantimizi hazırlayıp buzdolabına kaldırıyoruz.
- Kekimiz tamamen soğuduktan sonra kremşantimizi yayıyoruz.
- Son olarak orman meyveli sosumuzu yayıyoruz.
- Dilerseniz üzerini kremşanti yada dekor sosu ile süsleyebilirsiniz.
Yapıp deneyeceklere afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder