12 Şubat 2021 Cuma

Parmak Yedirten Yoğurtlu Kısır Tarifi



Parmak Yedirten Yoğurtlu Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı kaynar su
  • 300 gram garnitür
  • 150 gram konserve mısır
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 5 adet salatalık turşusu
  • 2 adet yeşil soğan
  • 5 dilim havuç turşusu
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 5 dal dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz.

    Parmak Yedirten Yoğurtlu Kısır Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kaba bulguru aldım üzerine kaynar suyu döktüm.
  • 5 dakika üzeri kapalı şekilde dinlendirdim.
  • Soğanı, turşuları ve kırmızı biberi doğradım.
  • Mısır ve garnitürü yıkadım.
  • Hepsini bulgurun üzerine aldım.
  • İnce doğranmış dereotu, rendelenmiş satımsak, hardal ve tuzu da ilave ettim.
  • Son olarak yoğurduda ilave ederek karıştırdım.
  • Eğer çok kuru gelirse biraz daha yoğurt ilave yapa bilirsiniz.
  • Salatayı kaselere bölerek servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder