Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya;
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı un
- 1 kaşık nişasta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı yağ
Pastacı kreması ;
- 250 ml süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 100 ml krema
Kat aralarına;
- Muz dilimleri
- Çikolata parçaları
Dışı için;
- 1 paket kremşanti (paketteki tarife göre hazırlandı)
Pasta Tarifi Yapılışı
- Pandispanya için yumurtaların sarisi ve beyazı ayrılır beyazları biraz tuz ve pandispanya da kullanılacak şekerin bir kısmı ile kar kıvamına gelecek şekilde çırpılır.
- Sarıları ayrı bir yerde şeker ile beyazlasana kadar çırpılır.
- üzerine kuru malzemeleri elenir bir sure daha çırpılır kar kıvamına getirilen beyazı yavaş yavaş eklenerek spatula yardımı ile yavaş yavaş yedirilir.
- En sonunda sıvı yağ eklenir ve tekrar spatula ile karıştırılır 20cm lik kalıpta 150 derece fırında kontrollü olarak pişirilir.
- Benimki 30 dk da pisti kurdan testi ile kontrol edebilirsiniz çok pişmeyip kurumaması önemli pandispanya dinlendikten sonra 3 eşit parçaya böldüm.
- Pastacı kreması için vanilya ve krema hariç tüm malzemeler tencereye alınır ve pişirilir kapatmaya yakın vanilya eklenir ve altı kapatılır.
- Pastacı kremamız soğuduktan sonra çırpıcı ile çırpılır.
- Pürüzsüz hale geldikten sonra krema eklenir iyice çırpılır.
- Pandispanya aralarını pastacı kreması muz ve çikolata parçaları ile doldurdum.
- Pastanın dişini kremşanti ile şekillendirdim. Afiyet olsun 🎂🎂.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder