5 Şubat 2021 Cuma

Pasta Tarifi

 

Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya;

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı un
  • 1 kaşık nişasta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı yağ

Pastacı kreması ;

  • 250 ml süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 100 ml krema

Kat aralarına;

  • Muz dilimleri
  • Çikolata parçaları

Dışı için;

  • 1 paket kremşanti (paketteki tarife göre hazırlandı)

    Pasta Tarifi Yapılışı

  • Pandispanya için yumurtaların sarisi ve beyazı ayrılır beyazları biraz tuz ve pandispanya da kullanılacak şekerin bir kısmı ile kar kıvamına gelecek şekilde çırpılır.
  • Sarıları ayrı bir yerde şeker ile beyazlasana kadar çırpılır.
  • üzerine kuru malzemeleri elenir bir sure daha çırpılır kar kıvamına getirilen beyazı yavaş yavaş eklenerek spatula yardımı ile yavaş yavaş yedirilir.
  • En sonunda sıvı yağ eklenir ve tekrar spatula ile karıştırılır 20cm lik kalıpta 150 derece fırında kontrollü olarak pişirilir.
  • Benimki 30 dk da pisti kurdan testi ile kontrol edebilirsiniz çok pişmeyip kurumaması önemli pandispanya dinlendikten sonra 3 eşit parçaya böldüm.
  • Pastacı kreması için vanilya ve krema hariç tüm malzemeler tencereye alınır ve pişirilir kapatmaya yakın vanilya eklenir ve altı kapatılır.
  • Pastacı kremamız soğuduktan sonra çırpıcı ile çırpılır.
  • Pürüzsüz hale geldikten sonra krema eklenir iyice çırpılır.
  • Pandispanya aralarını pastacı kreması muz ve çikolata parçaları ile doldurdum.
  • Pastanın dişini kremşanti ile şekillendirdim. Afiyet olsun 🎂🎂.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder