Beşamel Ve Patatesin Muhteşem Uyumuyla Nefis Patates Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet orta boy patates
- 300 gram kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri(üzerine)
Beşamel sos için:
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Beşamel Ve Patatesin Muhteşem Uyumuyla Nefis Patates Karnıyarık Tarifi Yapılışı
- Patatesleri soyuyoruz ortadan enine kesiyoruz bir kaşık yardımıyla patateslerin ortalarını oyuyoruz.
- Bir tavaya bir miktar sıvı yağ ekleyip yağı kızdırıyoruz.
- Yaklaşık 1 çay bardağı kadar içene oymuş olduğumuz patatesleri alıyoruz ve bir miktar kızartıyoruz kızartma işlemi bitince patatesleri bir tepsiye diziyoruz.
- İç malzemesini hazırlıyoruz soğanları biberleri ince kıyım doğruyoruz ve tavaya bir miktar sıvı yağ ekleyip kıymayı ilave ediyoruz biraz kavuruyoruz. Biberleri soğanı ilave ediyoruz.
- Domatesleri ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Son olarak baharatları ekleyip harçtan patateslerin ortasına gelecek şekilde içlerini dolduruyoruz.
- Bir derin kasede bir çorba kaşığı salça bir su bardağı suyla çırpıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz patateslerin üzerine döküyoruz ve 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.
- En son fırından çıkmaya yakın beşamel sosu kaşar kaşarı üzerine ilave ediyoruz üstü eriyene kızarana kadar pişiriyoruz.
- İç harcımızda patateslerde pişmiş olduğu için yemeğimiz çok çabuk pişecektir kontrol ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder