12 Şubat 2021 Cuma

Pastane Poğaçası (Hamuru Akşamdan) Tarifi

 

Pastane Poğaçası (Hamuru Akşamdan) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta ( sarısı üzerine )
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz ( damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz )
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un

İçi için ;

  • Peynir veya zeytin

Üzeri için ;

  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

    Pastane Poğaçası (Hamuru Akşamdan) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak yoğurma kabına ılık süt, suyu, mayayı ve şekeri alalım karıştıralım üstünü 5 dk örtelim maya kabarsın.
  • Daha sonra kalan tüm malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Ve üzerini strecleyip buzdolabına koyalım. (yatmadan önce yoğurup koyun ).
  • Sabah ilk iş uyandığınızda hamuru dolaptan alın ve fırını ısıtıp kapatıp 15 dakika hamuru oda sıcaklığına getirelim.
  • Hamuru bezelere ayıralım. Ve parmağımızla ortasına çukur oluŞturup iç harcımızdan koyalım. Dudak şeklinde kapatalım. Ve dudak şeklini bozmayacak şekilde avuç içimizle ortasına bastıralım ve tepsiye dizelim.
  • Tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatalla çizikler atalım.
  • Fırında 15 dakika tepside mayalanmaya bırakalım.
  • Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder