Pastane Poğaçası (Hamuru Akşamdan) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta ( sarısı üzerine )
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz ( damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz )
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un
İçi için ;
- Peynir veya zeytin
Üzeri için ;
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Pastane Poğaçası (Hamuru Akşamdan) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak yoğurma kabına ılık süt, suyu, mayayı ve şekeri alalım karıştıralım üstünü 5 dk örtelim maya kabarsın.
- Daha sonra kalan tüm malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Ve üzerini strecleyip buzdolabına koyalım. (yatmadan önce yoğurup koyun ).
- Sabah ilk iş uyandığınızda hamuru dolaptan alın ve fırını ısıtıp kapatıp 15 dakika hamuru oda sıcaklığına getirelim.
- Hamuru bezelere ayıralım. Ve parmağımızla ortasına çukur oluŞturup iç harcımızdan koyalım. Dudak şeklinde kapatalım. Ve dudak şeklini bozmayacak şekilde avuç içimizle ortasına bastıralım ve tepsiye dizelim.
- Tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatalla çizikler atalım.
- Fırında 15 dakika tepside mayalanmaya bırakalım.
- Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder