19 Şubat 2021 Cuma

Patates Püreli Tepsi Kebabı Tarifi

 

Patates Püreli Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yumurta
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 kase bayat ekmek içi
  • Tuz karabiber pul biber kimyon

Püresi için;

  • 3-4 adet patates
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

Sosu için;

  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı domates sosu

Üzerine;

  • Kırmızı biber ve yeşil biber
  • İsteğe bağlı domates konulabilir bende yoktu

    Patates Püreli Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patatesler haşlanır.
  • Köftesi yoğurulur. Geniş bir kapta tüm malzemeleri kıyma ile yoğurarak vaktiniz varsa biraz dinlendirin.
  • Daha sonra fırın kabına köfte harcını elinizle yayın.
  • Bir kasede salçayı sıcak su ile incelterek domates sosunu ilave edin ve kıymanın üzerine gezdirin.
  • Tepsiyi fırına sürerek 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Bu arada patates püresinin hazırlanmasına geçiyoruz.
  • Haşlanmış patatesler soyularak ufak ufak doğranır.
  • Tereyağı ve tuz ilave edilerek ezici yardımı ile ezilir.
  • Bu sırada yavaş yavaş süt de ilave edin.
  • Patates sıcakken yaparsanız güzelce eriyor eğer soğukta ocakta tencerede püreyi hazırlayabilirsiniz.
  • Daha krema gibi bir püre için blender kullanabilirsiniz.
  • Patatesler iyice krema gibi olduktan sonra kaşar peynirini ilave edip tahta kaşıkla biraz karıştırın. Böylelikle püreniz hazır olacak.
  • Fırından aldığınız sıcak köftenin üzerine püreyi yayarak üzerini dilimlenmiş domatesler ve biberler ile süsleyip tekrar fırına sürün.
  • Domatesler eriyene kadar fırında tuttuktan sonra fırından alarak dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…💯💯💯💕💕👍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder