Patates Püreli Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 500 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 yumurta
- 2-3 diş sarımsak
- 1 kase bayat ekmek içi
- Tuz karabiber pul biber kimyon
Püresi için;
- 3-4 adet patates
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
Sosu için;
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı domates sosu
Üzerine;
- Kırmızı biber ve yeşil biber
- İsteğe bağlı domates konulabilir bende yoktu
Patates Püreli Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patatesler haşlanır.
- Köftesi yoğurulur. Geniş bir kapta tüm malzemeleri kıyma ile yoğurarak vaktiniz varsa biraz dinlendirin.
- Daha sonra fırın kabına köfte harcını elinizle yayın.
- Bir kasede salçayı sıcak su ile incelterek domates sosunu ilave edin ve kıymanın üzerine gezdirin.
- Tepsiyi fırına sürerek 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Bu arada patates püresinin hazırlanmasına geçiyoruz.
- Haşlanmış patatesler soyularak ufak ufak doğranır.
- Tereyağı ve tuz ilave edilerek ezici yardımı ile ezilir.
- Bu sırada yavaş yavaş süt de ilave edin.
- Patates sıcakken yaparsanız güzelce eriyor eğer soğukta ocakta tencerede püreyi hazırlayabilirsiniz.
- Daha krema gibi bir püre için blender kullanabilirsiniz.
- Patatesler iyice krema gibi olduktan sonra kaşar peynirini ilave edip tahta kaşıkla biraz karıştırın. Böylelikle püreniz hazır olacak.
- Fırından aldığınız sıcak köftenin üzerine püreyi yayarak üzerini dilimlenmiş domatesler ve biberler ile süsleyip tekrar fırına sürün.
- Domatesler eriyene kadar fırında tuttuktan sonra fırından alarak dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…💯💯💯💕💕👍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder