19 Şubat 2021 Cuma

Sucuklu Patates Pankeki Tarifi

 

Sucuklu Patates Pankeki Tarifi İçin Malzemeler

  • 250-300 gram patates püresi
  • 2 büyük yumurta
  • 50-60 ml süt
  • 3 yemek kaşığı un (60 g)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 70-100 gram sucuk

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ veya zeytinyağ 

    Sucuklu Patates Pankeki Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri  haşlayın ve püre haline getirin.
  • Soğuduktan sonra içerisine teker teker yumurtaları ve tuzu ekleyip çırpın.
  • Sütü ve unu ilave edin.
  • Akışkan bir kıvam alana kadar çırpın çok sıvı ya da katı olmamalı.
  • Tavaya biraz yağ ekleyin ve orta ateşte tavayı ısıtın.
  • Kaşık yardımıyla patates karışımını yuvarlak ince şekilde dökün ve üzerine 1 tane sucuk yerleştirin.
  • Arkasını da çevirip kızartın ve peçete serili bir tabakta fazla yağını alıp servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz yağsız tavada da pişirebilirsiniz. Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder