Patatesli Kaşarlı Çıtır Toplar Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet büyük boy patates
- 2 adet yumurta sarısı beyazı bulamak için ayrılacak (eğer yumurtalarınız küçükse 3 adet)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Bulamak için;
- Yumurtaların akı
- 1 kase un
- 1 kase galeta unu
Patatesli Kaşarlı Çıtır Toplar Tarifi Yapılışı
- Patatesleri kabuklarını soymadan bütün olarak haşlıyoruz.
- Haşlanan patatesleri soyup eziyoruz.
- Soğuduktan sonra yumurta sarılarını ve baharatları atarak karıştırıyoruz.
- Ayrı ayrı ayırdığımız yumurta beyazını, unu ve galeta ununu koyuyoruz.
- Hazır olan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
- Biraz bastırıp içine bir parça kaşar peyniri koyarak, tekrar kapatıp yuvarlıyoruz.
- Bütün harç bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
- Daha sonra sırasıyla her topu önce una bulayıp fazlasını elimizle hafif çırptıktan sonra yumurta akına buluyoruz.
- En son olarak galeta ununa da bulayıp diziyoruz.
- Bir tavaya sıvı yağ koyup iyice yağ kızdıktan sonra patates toplarını içine atarak çevirerek kızartıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder