20 Şubat 2021 Cumartesi

Patatesli Kaşarlı Çıtır Toplar Tarifi

 

Patatesli Kaşarlı Çıtır Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük boy patates
  • 2 adet yumurta sarısı beyazı bulamak için ayrılacak (eğer yumurtalarınız küçükse 3 adet)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Bulamak için;

  • Yumurtaların akı
  • 1 kase un
  • 1 kase galeta unu

    Patatesli Kaşarlı Çıtır Toplar Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri kabuklarını soymadan bütün olarak haşlıyoruz.
  • Haşlanan patatesleri soyup eziyoruz.
  • Soğuduktan sonra yumurta sarılarını ve baharatları atarak karıştırıyoruz.
  • Ayrı ayrı ayırdığımız yumurta beyazını, unu ve galeta ununu koyuyoruz.
  • Hazır olan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
  • Biraz bastırıp içine bir parça kaşar peyniri koyarak, tekrar kapatıp yuvarlıyoruz.
  • Bütün harç bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
  • Daha sonra sırasıyla her topu önce una bulayıp fazlasını elimizle hafif çırptıktan sonra yumurta akına buluyoruz.
  • En son olarak galeta ununa da bulayıp diziyoruz.
  • Bir tavaya sıvı yağ koyup iyice yağ kızdıktan sonra patates toplarını içine atarak çevirerek kızartıyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder