20 Şubat 2021 Cumartesi

Mantarlı Et Yemeği Tarifi

 

Mantarlı Et Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg dana bonfile

Marine için;

  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 3-4 tane karabiber
  • 3-4 sarımsak
  • 1 dal biberiye
  • 1 soğan
  • 300 gram mantar
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber, pulbiber, kekik, tuz
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1.5 su bardağı su

    Mantarlı Et Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Etler en az iki saat önce marine edilir.
  • Et, süt, zeytinyağ, baharatlar, tüm sarımsak be biberiye bir kaba alınır, harmanlanır kapağı kapatılır dolaba kaldırılır.
  • Pişirmek için yapışmaz bir tava alınır, harlı ateşte ısıtılır.
  • Et tavaya alınır, harlı ateşte etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Suyunu çektikten sonra tavaya biraz sıvı yağ̆ ve doğranmış soğan eklenir, kavrulur.
  • Daha sonra doğranmış mantarlar eklenir, kavrulur.
  • Mantarlarda biraz kavrulduktan sonra salça eklenip kavrulur.
  • Salçada kavrulduktan soyulmuş ve doğranmış domatesler eklenir.
  • Domateste suyunu çektikten sonra baharatlar eklenir, ılık su ile un iyice karıştırılıp yemeğe eklenir, altı kısılır ve suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Etinize göre pişme süresi değişir, suyunu çekmiş hala pişmemişse kaynar su ekleyip pişirmeye devam ediniz.
  • Altı kapatılan yemek biraz dinlendirilir ve servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder