Mantarlı Et Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg dana bonfile
Marine için;
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 3-4 tane karabiber
- 3-4 sarımsak
- 1 dal biberiye
- 1 soğan
- 300 gram mantar
- 2 domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber, pulbiber, kekik, tuz
- 1 tatlı kaşığı un
- 1.5 su bardağı su
Mantarlı Et Yemeği Tarifi Yapılışı
- Etler en az iki saat önce marine edilir.
- Et, süt, zeytinyağ, baharatlar, tüm sarımsak be biberiye bir kaba alınır, harmanlanır kapağı kapatılır dolaba kaldırılır.
- Pişirmek için yapışmaz bir tava alınır, harlı ateşte ısıtılır.
- Et tavaya alınır, harlı ateşte etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Suyunu çektikten sonra tavaya biraz sıvı yağ̆ ve doğranmış soğan eklenir, kavrulur.
- Daha sonra doğranmış mantarlar eklenir, kavrulur.
- Mantarlarda biraz kavrulduktan sonra salça eklenip kavrulur.
- Salçada kavrulduktan soyulmuş ve doğranmış domatesler eklenir.
- Domateste suyunu çektikten sonra baharatlar eklenir, ılık su ile un iyice karıştırılıp yemeğe eklenir, altı kısılır ve suyunu çekene kadar pişirilir.
- Etinize göre pişme süresi değişir, suyunu çekmiş hala pişmemişse kaynar su ekleyip pişirmeye devam ediniz.
- Altı kapatılan yemek biraz dinlendirilir ve servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder