Patatesli Milföy Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane milföy hamuru
- 1 orta boy soğan
- 3 orta boy patates
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 çorba kaşığı salça
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri için;
- 1 su bardağı yoğurt
- Kuru nane
Patatesli Milföy Tarifi Yapılışı
- Milföyler buzluktan çıkarılıp yumuşamaya bırakılır.
- Patatesler haşlanıp ezilir.
- Doğranan soğanlar zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
- Salça da eklenip kavrulur.
- Son olarak patateslerle beraber karabiber de eklenip iyice karıştırılıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
- Milföyler sağdan soldan çekilerek biraz esnetilir.
- Milföylerin üzerine patatesli harçtan bir miktar koyulur.
- Rulo şeklinde sarılır ve küçük küçük kesildikten sonra fırın tepsisine alınır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- Milföyler fırından çıkarıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
- Servis yapmaya yakın üzerine çırpılmış yoğurt dökülür ve nane serpilir. Afiyet olsun.
Not: milföyler sıcakken ya da servisten çok önce.
Yoğurt dökülürse hamurlar yumuşar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder