2 Şubat 2021 Salı

Patatesli Milföy Tarifi

 

Patatesli Milföy Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane milföy hamuru
  • 1 orta boy soğan
  • 3 orta boy patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Kuru nane

    Patatesli Milföy Tarifi Yapılışı

  • Milföyler buzluktan çıkarılıp yumuşamaya bırakılır.
  • Patatesler haşlanıp ezilir.
  • Doğranan soğanlar zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
  • Salça da eklenip kavrulur.
  • Son olarak patateslerle beraber karabiber de eklenip iyice karıştırılıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
  • Milföyler sağdan soldan çekilerek biraz esnetilir.
  • Milföylerin üzerine patatesli harçtan bir miktar koyulur.
  • Rulo şeklinde sarılır ve küçük küçük kesildikten sonra fırın tepsisine alınır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Milföyler fırından çıkarıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
  • Servis yapmaya yakın üzerine çırpılmış yoğurt dökülür ve nane serpilir. Afiyet olsun.
  • Not: milföyler sıcakken ya da servisten çok önce.

    Yoğurt dökülürse hamurlar yumuşar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder