Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk göğsü (Yaklaşık 500 gram kadar)
- 1 su bardağı bezelye
- 1 tane büyük boy havuç
- 1 tane büyük boy patates
- 1 tane soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı domates sosu yada 1 tane büyük boy domates
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı tuz
Sarmak için;
- 2 tane yufka
Beşamel için;
- 2,5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Biraz muskat rendesi
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı
- Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayalım.
- Ocağa alalım ve zeytinyağı ile suyunu çekene kadar kavuralım.
- Ardından küçük doğranmış soğan, sarımsağı ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Havuç, bezelye ve patatesi de ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- Domates sosunu ve 1 bardak suyu, tuzu ve kekiği ilave edip pişirelim.
- Pişen iç harcımızı bir kenarda soğumaya bırakalım.
- 1 yufkayı 4 eşit parçaya bölelim.
- Çorba kasesinin içine yayalım.
- Soğumuş olan tavuklu iç harcı içerisine ilave edelim (yaklaşık 3 yemek kaşığı kadar) ve iç harcı yufka ile kaplayalım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye ters çevirip koyalım. Benim malzememe göre 7 tane çıktı. Yemeğimiz bir kenarda beklerken beşameli hazırlayalım.
- Tereyağı ile unu kavuralım. Kokusu çıktıktan sonra sütünü ekleyelim, tuz ve baharatları ilave edelim.
- Göz göz olup bir taşım kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Üzerinin kabuk tutmaması için ara ara karıştıralım.
- Ilıyan beşameli yufkaların üzerine yayalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirelim.
- Daha sonra rendelenmiş kaşarı ilave edip yaklaşık 5 dakika kadarda pişirelim. Değinecek arkadaşlara afiyet bal olsun ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder