2 Şubat 2021 Salı

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü (Yaklaşık 500 gram kadar)
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 tane büyük boy havuç
  • 1 tane büyük boy patates
  • 1 tane soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağı domates sosu yada 1 tane büyük boy domates
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı tuz

Sarmak için;

  • 2 tane yufka

Beşamel için;

  • 2,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Biraz muskat rendesi

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar

    Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayalım.
  • Ocağa alalım ve zeytinyağı ile suyunu çekene kadar kavuralım.
  • Ardından küçük doğranmış soğan, sarımsağı ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Havuç, bezelye ve patatesi de ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
  • Domates sosunu ve 1 bardak suyu, tuzu ve kekiği ilave edip pişirelim.
  • Pişen iç harcımızı bir kenarda soğumaya bırakalım.
  • 1 yufkayı 4 eşit parçaya bölelim.
  • Çorba kasesinin içine yayalım.
  • Soğumuş olan tavuklu iç harcı içerisine ilave edelim (yaklaşık 3 yemek kaşığı kadar) ve iç harcı yufka ile kaplayalım.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye ters çevirip koyalım. Benim malzememe göre 7 tane çıktı. Yemeğimiz bir kenarda beklerken beşameli hazırlayalım.
  • Tereyağı ile unu kavuralım. Kokusu çıktıktan sonra sütünü ekleyelim, tuz ve baharatları ilave edelim.
  • Göz göz olup bir taşım kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım.
  • Üzerinin kabuk tutmaması için ara ara karıştıralım.
  • Ilıyan beşameli yufkaların üzerine yayalım.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirelim.
  • Daha sonra rendelenmiş kaşarı ilave edip yaklaşık 5 dakika kadarda pişirelim. Değinecek arkadaşlara afiyet bal olsun ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder