19 Şubat 2021 Cuma

Patlıcan Ezmesi Üzerinde Bulgur Köftesi Tarifi

 

Patlıcan Ezmesi Üzerinde Bulgur Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Bulgur köftesi için

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tane yumurta
  • Yeterince tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Patlıcan ezmesi

  • 4 tane büyük patlıcan
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 dış sarımsak
  • Çok az tuz

Bulgur köftesinin sosu

  • 1 çay bardağı domates sosu (Yoksa 1 domates rendesi)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Üzerlerine

  • Bir tutam dereotu

    Patlıcan Ezmesi Üzerinde Bulgur Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Bulguru ve irmiği geniş bir kasede kaynar suyu ilave ederek kapatıp kabarmasını bekleyelim 10 dakika,.
  • Kabarmış olan bulgurun üzerine yumurta bir diş edilmiş sarımsak ,un, salça, pul biber ,karabiber ve tuz ilave edelim yoğuralım kıvama gelene kadar.
  • Sonra elimizi zeytinyağı batırarak küçük küçük parçalara ayırıp misket köfte yapalım.
  • Patlıcanları yıkayıp kurulayın közleyelim benim dondurucu da vardı onu kullandım.
  • Patlıcanların kabuklarını temizleyip ince ince doğrayalım.
  • Ezilmiş bir dış sarımsak çay kaşığının ucu ile tuz üzerine yoğurdu ilave edelim çok az sulandırıp köz patlıcanlara ilave edelim.
  • Kaynamış suda köfteleri haşlayalım tavada iki yemek kaşığı tereyağı eritip domates sosu nu pişirelim.
  • Nane ve acı pul biber ilave edelim haşlanan bulgur köftesini bu sosun içine ilave edelim.
  • Servis yaparken köz patlıcanları tabağa alalım.
  • Üzerine bulgur köftelerin ilave edelim dereotu ile süsleyelim. Afiyet olsun deneyeceklere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder