Patlıcan Ezmesi Üzerinde Bulgur Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
Bulgur köftesi için
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı kaynar su
- 3 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tane yumurta
- Yeterince tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Patlıcan ezmesi
- 4 tane büyük patlıcan
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 dış sarımsak
- Çok az tuz
Bulgur köftesinin sosu
- 1 çay bardağı domates sosu (Yoksa 1 domates rendesi)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Üzerlerine
- Bir tutam dereotu
Patlıcan Ezmesi Üzerinde Bulgur Köftesi Tarifi Yapılışı
- Bulguru ve irmiği geniş bir kasede kaynar suyu ilave ederek kapatıp kabarmasını bekleyelim 10 dakika,.
- Kabarmış olan bulgurun üzerine yumurta bir diş edilmiş sarımsak ,un, salça, pul biber ,karabiber ve tuz ilave edelim yoğuralım kıvama gelene kadar.
- Sonra elimizi zeytinyağı batırarak küçük küçük parçalara ayırıp misket köfte yapalım.
- Patlıcanları yıkayıp kurulayın közleyelim benim dondurucu da vardı onu kullandım.
- Patlıcanların kabuklarını temizleyip ince ince doğrayalım.
- Ezilmiş bir dış sarımsak çay kaşığının ucu ile tuz üzerine yoğurdu ilave edelim çok az sulandırıp köz patlıcanlara ilave edelim.
- Kaynamış suda köfteleri haşlayalım tavada iki yemek kaşığı tereyağı eritip domates sosu nu pişirelim.
- Nane ve acı pul biber ilave edelim haşlanan bulgur köftesini bu sosun içine ilave edelim.
- Servis yaparken köz patlıcanları tabağa alalım.
- Üzerine bulgur köftelerin ilave edelim dereotu ile süsleyelim. Afiyet olsun deneyeceklere.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder