Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kıyma
- 3 patlıcan
- 4 patates
- 1 soğan
- 1 sarımsak
- 1 yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Yağ
Sosu için;
- 50g tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 bardak su
Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı
- İlk önce patates ve patlıcanları doğrayın.
- Doğranmış patlıcanları tepsiye düzün ve üzerine biraz yağ döküp fırında 220° 10 dakika pişirin.
- Kıymayı bi tabağa alın ve içine soğanı ve sarımsağı doğrayıp ekleyin.
- Baharat ve yumurtayı da ilave edin.
- Sosunuz için tereyağ, salça ve suyu bi tencerede kaynatın. Salça eriyene kadar kaynatın. Yaklaşık 3-4 dakika.
- Kıymayı ve sosu da hazırladıkdan sonra bir tepsiye malzemeleri dizmeye başlayın.
- Patlıcan ve sonra patates ve kıymayı yanyana koyarak dizin tepsinize.
- Hepsini tepsiye dizdikden sonra üzerine sosunuzu da dökün.
- 30 – 40 dakkika 220° fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder