17 Şubat 2021 Çarşamba

Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 3 patlıcan
  • 4 patates
  • 1 soğan
  • 1 sarımsak
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Yağ

Sosu için;

  • 50g tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 bardak su

    Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

  • İlk önce patates ve patlıcanları doğrayın.
  • Doğranmış patlıcanları tepsiye düzün ve üzerine biraz yağ döküp fırında 220° 10 dakika pişirin.
  • Kıymayı bi tabağa alın ve içine soğanı ve sarımsağı doğrayıp ekleyin.
  • Baharat ve yumurtayı da ilave edin.
  • Sosunuz için tereyağ, salça ve suyu bi tencerede kaynatın. Salça eriyene kadar kaynatın. Yaklaşık 3-4 dakika.
  • Kıymayı ve sosu da hazırladıkdan sonra bir tepsiye malzemeleri dizmeye başlayın.
  • Patlıcan ve sonra patates ve kıymayı yanyana koyarak dizin tepsinize.
  • Hepsini tepsiye dizdikden sonra üzerine sosunuzu da dökün.
  • 30 – 40 dakkika 220° fırında pişirin.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder