17 Şubat 2021 Çarşamba

Şerbetli Gül Tatlı Tarifi

 

Şerbetli Gül Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram yumuşak margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4,5 su bardağı un (Kontrollü eklenecek)

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Süslemek için

  • 3 yemek kaşığı antep fıstığı tozu

    Şerbetli Gül Tatlı Tarifi Yapılışı

  • Şerbet için su ve şekeri tencereye alın ve şeker eriyene kadar kaynatın.
  • Hamur için yumuşak margarin sıvı yağ ve yumurtayı elinizle iyice karıştırın.
  • Üzerine irmik sirke ve yoğurdu ekleyin yavaş yavaş un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  • Kulak memesi kıvamına gelince üç parçaya bölün.
  • Bir parça hamuru onlara ile açın.
  • Küçük çay bardağı ile yuvarlaklar çıkartın. Beş parça yuvarlağı bir tarafı diğer hamurun üzerine gelecek şekilde yan yana dizin.
  • En baştaki hamurdan başlayarak rulo gibi yuvarlayın ve hamuru ikiye kesin. İki tane gül elde edeceksiniz. Tüm hamurlar bitene kadar aynı şekilde bitirin.
  • Önceden ısınmış 170 derece derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.
  • Şerbet soğuk hamurda ilk sıcaklığı çıkınca şerbet döküp bi kaç saat dinlendirin. Ve servise hazırlayın 😊Afiyet olsun🌷🌷.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder