Şerbetli Gül Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşak margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5 su bardağı un (Kontrollü eklenecek)
Şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Süslemek için
- 3 yemek kaşığı antep fıstığı tozu
Şerbetli Gül Tatlı Tarifi Yapılışı
- Şerbet için su ve şekeri tencereye alın ve şeker eriyene kadar kaynatın.
- Hamur için yumuşak margarin sıvı yağ ve yumurtayı elinizle iyice karıştırın.
- Üzerine irmik sirke ve yoğurdu ekleyin yavaş yavaş un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
- Kulak memesi kıvamına gelince üç parçaya bölün.
- Bir parça hamuru onlara ile açın.
- Küçük çay bardağı ile yuvarlaklar çıkartın. Beş parça yuvarlağı bir tarafı diğer hamurun üzerine gelecek şekilde yan yana dizin.
- En baştaki hamurdan başlayarak rulo gibi yuvarlayın ve hamuru ikiye kesin. İki tane gül elde edeceksiniz. Tüm hamurlar bitene kadar aynı şekilde bitirin.
- Önceden ısınmış 170 derece derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.
- Şerbet soğuk hamurda ilk sıcaklığı çıkınca şerbet döküp bi kaç saat dinlendirin. Ve servise hazırlayın 😊Afiyet olsun🌷🌷.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder