20 Şubat 2021 Cumartesi

Pazı Sarması Tarifi

 

Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 demet küçük yapraklı pazı
  • 100 gr kıyma
  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 6-7 sap maydanoz
  • 4-5 sap nane (yada kuru nane)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Birer tutam karabiber, toz kırmızı biber, pulbiber

Pişirmek için:

  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tutam tuz

Servis için:

  • Sarmısaklı yoğurt

    Pazı Sarması Tarifi Yapılışı

  • Pazıların saplarını ayıklayıp yıkayalım.
  • Uygun bir tencereye su koyup kaynatalım.
  • Kaynayan suya pazıları alalım ve yaklaşık 1 dakika kadar yumuşamalarını bekleyelim. ( fazla bekletirsek yaprak erir ve saramayız).
  • Bir süzgece alıp soğumaya bırakalım.
  • Uygun bir kaseye kıymayı alalım.
  • Soğanları, maydanozu ve naneyi ufak ufak doğrayalım. Kaseye ekleyelim.
  • Bulguru yıkayalım, süzelim ve kaseye ilave edelim.
  • Salçayı ve baharatlarıda ekleyip güzelce yoğuralım.Harcımız hazır.
  • Şimdi uygun bir tabağa yaprağın bir tanesini damarlı kısım ortada kalıcak şekilde serelim.
  • Ortasına harcımızdan bir tatlı kaşığı kadar alıp kenarlarını katlayıp saralım.
  • Tüm yaprakları bu şekilde bitirelim.Uygun bir tencereye dizelim.
  • Üzerine su, salça, yağ ve bir tutam tuz karışımını dökelim ve kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
  • Pişen sarmaların ilk sıcağı çıkınca servis tabağına alalım ve sarmısaklı yoğurt eşliğinde sunalım.
  • Afiyet olsun💞.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder