20 Şubat 2021 Cumartesi

Yulaflı Tuzlu Aperatif (Lezzetli Diyet Tarifi)

 

Yulaflı Tuzlu Aperatif (Lezzetli Diyet Tarifi) İçin Malzemeler

  • 10 çorba kaşığı yulaf
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 8-10 adet siyah zeytin
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1-2 tatlı kaşığı çekirdek içi
  • 1 çay kaşığı ucu kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça (acı seven biber salçası kullanabilir)
  • 1 tatlı kaşığı haşhaş veya chia tohumu (Olmasa da olur)
  • 1-2 adet kurutulmuş domates (Olmasa da olur)

    Yulaflı Tuzlu Aperatif (Lezzetli Diyet Tarifi) Yapılışı

  • Öncelikle tüm malzemelerin hazır olması için domates yıkanır, soyulur ve minik minik doğranır.
  • Zeytinler çekirdeklerinden ayrılır.
  • Derin bir karıştırma kabına yulaf, yoğurt, zeytin, kekik, salça, karbonat, çekirdek içi, haşhaş/chia tohumu, tuz ve doğranmış domates (kullanılacaksa doğranmış kuru domatesler de) alınır.
  • Biraz kaşık yardımıyla iyice karıştırılır. Daha sonra iki çorba kaşığı yardımıyla ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar elde edilir. (elinizle de yuvarlayabilirsiniz. ).
  • Yağlı kağıt serili fırın kabına dizilir. (yaklaşık 12 -13 adet çıkıyor. )
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında önce 20 dk pişirilir.
  • Daha sonra üzerinin sertleşmesi için fırın 200 dereceye çıkarılır, 10-15 dk daha pişirilerek kurutulur. (fırından fırına değişiklik gösterebilir. ).
  • Fırından çıktıktan sonra ister sıcak, isterseniz de soğuduktan sonra acıktıkça ara öğün olarak yiyebilirsiniz. (iyice soğuduktan sonra hava almayacak bir kapta muhafaza edebilirsiniz. ) afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder