Yulaflı Tuzlu Aperatif (Lezzetli Diyet Tarifi) İçin Malzemeler
- 10 çorba kaşığı yulaf
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 8-10 adet siyah zeytin
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 adet domates
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1-2 tatlı kaşığı çekirdek içi
- 1 çay kaşığı ucu kadar tuz
- 1 tatlı kaşığı salça (acı seven biber salçası kullanabilir)
- 1 tatlı kaşığı haşhaş veya chia tohumu (Olmasa da olur)
- 1-2 adet kurutulmuş domates (Olmasa da olur)
Yulaflı Tuzlu Aperatif (Lezzetli Diyet Tarifi) Yapılışı
- Öncelikle tüm malzemelerin hazır olması için domates yıkanır, soyulur ve minik minik doğranır.
- Zeytinler çekirdeklerinden ayrılır.
- Derin bir karıştırma kabına yulaf, yoğurt, zeytin, kekik, salça, karbonat, çekirdek içi, haşhaş/chia tohumu, tuz ve doğranmış domates (kullanılacaksa doğranmış kuru domatesler de) alınır.
- Biraz kaşık yardımıyla iyice karıştırılır. Daha sonra iki çorba kaşığı yardımıyla ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar elde edilir. (elinizle de yuvarlayabilirsiniz. ).
- Yağlı kağıt serili fırın kabına dizilir. (yaklaşık 12 -13 adet çıkıyor. )
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında önce 20 dk pişirilir.
- Daha sonra üzerinin sertleşmesi için fırın 200 dereceye çıkarılır, 10-15 dk daha pişirilerek kurutulur. (fırından fırına değişiklik gösterebilir. ).
- Fırından çıktıktan sonra ister sıcak, isterseniz de soğuduktan sonra acıktıkça ara öğün olarak yiyebilirsiniz. (iyice soğuduktan sonra hava almayacak bir kapta muhafaza edebilirsiniz. ) afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder