Peynirli Cevizli Erişte Tarifi İçin Malzemeler
- 12 çay bardağı erişte (450-500gr)
Haşlamak için:
- 4 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 litre su
Üzerine:
- 6 yemek kaşığı tereyağı (35-40gr)
- 1 çay kaşığı tuz (gerekirse)
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 çay bardağı ceviz
- 1 çay bardağı tulum peyniri
Peynirli Cevizli Erişte Tarifi Yapılışı
- Erişteler kaynayan sıvı yağlı tuzlu suda yaklaşık 10 dakika haşlanır.
- Suyu süzülün erişteler soğuk sudan geçirilip yeniden suyu süzülür.
- Tavada tereyağ eritilip iri parçalanan cevizler eklenir.
- Biraz kavrulan cevize erişteler eklenerek 1 dakika kavrulup servis tabağına alınır.
- Üzerine arzu edilen peynir konarak ikram edilir.
Afiyet olsun.
Üç aylarımız mübarek olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder