14 Şubat 2021 Pazar

Peynirli Cevizli Erişte Tarifi

 

Peynirli Cevizli Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 çay bardağı erişte (450-500gr)

Haşlamak için:

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 litre su

Üzerine:

  • 6 yemek kaşığı tereyağı (35-40gr)
  • 1 çay kaşığı tuz (gerekirse)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı tulum peyniri

    Peynirli Cevizli Erişte Tarifi Yapılışı 

  • Erişteler kaynayan sıvı yağlı tuzlu suda yaklaşık 10 dakika haşlanır.
  • Suyu süzülün erişteler soğuk sudan geçirilip yeniden suyu süzülür.
  • Tavada tereyağ eritilip iri parçalanan cevizler eklenir.
  • Biraz kavrulan cevize erişteler eklenerek 1 dakika kavrulup servis tabağına alınır.
  • Üzerine arzu edilen peynir konarak ikram edilir.
  • Afiyet olsun.

    Üç aylarımız mübarek olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder