Pideli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı galeta unu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Bir tutam karabiber
- Bir tutam toz biber
Salçalı sos için;
- 2 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı su
- Bir tutam tuz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Pidesi için;
- 2 tane tırnak pide
Sunum için;
- 1 kase yoğurt
Pideli Köfte Tarifi Yapılışı
- Öncelikle köftemizi hazırlamakla başlıyoruz.
- Bunun için uygun bir yoğurma kabına kıyma, galeta unu, karbonat, zeytinyağı, su ve tüm baharatları koyup karıştırıyoruz.
- 1 adet soğanı rendeleyip suyunu sıkıyoruz ve kıymalı harcımıza ilave edip yoğuruyoruz.
- Elimizle misket büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlıyoruz.
- Bu arada 2 adet tırnak pideyi küp küp doğrayıp uygun bir borcama alıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 5-6 dakika hafifçe kıtırlaşana dek pişiriyoruz.
- Diğer yanda köftelerimizi çok az bir yağ koyduğumuz tavada kızartmaya başlıyoruz.
- Ardından salçalı sosumuzu hazırlıyoruz.
- Bunun için uygun bir sos tenceresine salça koyup su ile eritiyoruz.
- Tuzunu da ekleyip kısık ateşte kaynayana dek pişiriyoruz.
- Pişen salçalı sosu fırından aldığımız pidelerin üzerine döküyoruz.
- Onun üzerine de kızaran köfteleri sıralıyoruz.
- Minik bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı kızdırıp onu da köftelerin üzerine gezdiriyoruz.
- Tekrar sıcak olan fırına verip 1-2 dakika daha pişiriyoruz.
- Fırından aldığımız pideli köfteyi servis tabağına alıyoruz.
- Yanında dilerseniz yoğurt ile sıcak olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun🙏🍀.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder