5 Şubat 2021 Cuma

Pideli Köfte Tarifi

 

Pideli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam toz biber

Salçalı sos için;

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı su
  • Bir tutam tuz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Pidesi için;

  • 2 tane tırnak pide

Sunum için;

  • 1 kase yoğurt

    Pideli Köfte Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle köftemizi hazırlamakla başlıyoruz.
  • Bunun için uygun bir yoğurma kabına kıyma, galeta unu, karbonat, zeytinyağı, su ve tüm baharatları koyup karıştırıyoruz.
  • 1 adet soğanı rendeleyip suyunu sıkıyoruz ve kıymalı harcımıza ilave edip yoğuruyoruz.
  • Elimizle misket büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlıyoruz.
  • Bu arada 2 adet tırnak pideyi küp küp doğrayıp uygun bir borcama alıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 5-6 dakika hafifçe kıtırlaşana dek pişiriyoruz.
  • Diğer yanda köftelerimizi çok az bir yağ koyduğumuz tavada kızartmaya başlıyoruz.
  • Ardından salçalı sosumuzu hazırlıyoruz.
  • Bunun için uygun bir sos tenceresine salça koyup su ile eritiyoruz.
  • Tuzunu da ekleyip kısık ateşte kaynayana dek pişiriyoruz.
  • Pişen salçalı sosu fırından aldığımız pidelerin üzerine döküyoruz.
  • Onun üzerine de kızaran köfteleri sıralıyoruz.
  • Minik bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı kızdırıp onu da köftelerin üzerine gezdiriyoruz.
  • Tekrar sıcak olan fırına verip 1-2 dakika daha pişiriyoruz.
  • Fırından aldığımız pideli köfteyi servis tabağına alıyoruz.
  • Yanında dilerseniz yoğurt ile sıcak olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun🙏🍀.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder